Δένδιας: «Οι κυρώσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία ήταν απαραίτητες»

Για τις κυρώσεις στην Τουρκία από τις ΗΠΑ μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη 2η διαδικτυακή διάσκεψη για τα θέματα Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Νίκος Δένδιας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι κυρώσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία ήταν απαραίτητες, όχι για να την τιμωρήσουν, αλλά ως ένας τρόπος που υπογραμμίζει ότι έχει ξεπεράσει τα όρια, όχι μόνο με την αγορά και απόκτηση των S-400, αλλά με όλη τη συμπεριφορά της στην ευρύτερη περιοχή μας».

«Η ελληνική αντίδραση είναι μιας χώρας-μέλος του ΝΑΤΟ, ενός κράτους που βλέπει τη Βορειοατλαντική Συμμαχία ως σταθεροποιητικό παράγοντα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, την Ευρώπη και τον κόσμο, αλλά και ως μια δύναμη ειρήνης, μια δύναμη που συμβάλλει στην παγκόσμια ειρήνη» δήλωσε ξεκάθαρα ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο Νίκος Δένδιας απευθύνθηκε στην Τουρκία, καλώντας την σε έναν εποικοδομητικό διάλογο. Ο ίδιος εξήγησε πως μιλά για ένα διάλογο εντός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου και του διεθνούς δικαίου της θάλασσας και για ένα διάλογο σχετικά με τη μόνη διαφορά με την Τουρκία, την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ στο Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Τέλος, ο κ. Δένδιας ανέφερε πως μετά τις αποφάσεις των ΗΠΑ αλλά και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ελπίζει η Τουρκία να λάβει το σωστό μήνυμα και να επικρατήσει ηρεμία, πριν ξεκινήσουν εκ νέου οι διερευνητικές επαφές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM