Μιχαηλίδου: «Με δημόσια οχήματα θα πηγαίνουν τα εμβόλια στις δομές»

Συγκεντρώθηκαν τα στοιχεία των ατόμων που φιλοξενούνται σε δομές αλλά και των εργαζομένων, προκειμένου να προχωρήσει ο εμβολιασμός

«Έχουμε ξεκινήσει ένα τεράστιο επιχειρησιακά έργο για τον εμβολιασμό, όπου, μαζί με τους υγειονομικούς, προτεραιότητα παίρνουν όλοι οι ηλικιωμένοι και χρονίως πάσχοντες συμπολίτες μας που είναι σε κλειστές δομές, τόσο οι ίδιοι όσοι και οι εργαζόμενοι», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

«Την τελευταία εβδομάδα καταφέραμε να συλλέξουμε όλα τα στοιχεία που χρειαζόμασταν, δηλαδή το ονοματεπώνυμο και τα στοιχεία ΑΜΚΑ των εργαζομένων και των φιλοξενούμενων σε όλες τις κλειστές δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων», συμπλήρωσε η υφυπουργός, και βάσει αυτών θα γίνει η συνταγογράφηση για τα εμβόλια, τα οποία θα πηγαίνουν σε γηροκομεία και προνοιακές δομές. Ο προγραμματισμός προβλέπει το εμβόλιο να πηγαίνει στους δικαιούχους, διευκρίνισε η κ. Μιχαηλίδου, δηλώνοντας πως από δω και στο εξής δεν θα αναμένεται η μετάβαση των ηλικιωμένων στα νοσοκομεία, όπως έγινε χθες, που ήταν η πρώτη μέρα εμβολιασμών.

«Με δημόσια οχήματα θα πηγαίνουν τα εμβόλια σε αυτές τις δομές και ο υπεύθυνος γιατρός θα τα παραλαμβάνει», συμπλήρωσε η κ. Μιχαηλίδου.

Η υφυπουργός διευκρίνισε ότι στην πρώτη φάση θα εμβολιαστούν και τα παιδιά με αναπηρίες που φιλοξενούνται σε δομές. Όπως σημείωσε η ίδια, δεν θα εμβολιαστούν τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης που φιλοξενούνται σε μονάδες προστασίας παιδιών (ορφανοτροφεία).

«Αν για κάποιο λόγο κάποιοι συμπολίτες μας είναι πολύ διστακτικοί, βεβαίως και θα μπορούν μετά, αφού μένουν σε αυτές τις δομές, να έχουν πάλι προτεραιότητα», κατέληξε η υφυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM