Ζαχαράκη: «Προχωράμε κανονικά την ύλη με την τηλεκπαίδευση»

Αναμένεται η γνώμη της Επιτροπής μετά τα Χριστούγεννα για το άνοιγμα των σχολείων

«Η πρόθεσή μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου» δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, ενώ συμπλήρωσε πως «θα έχουμε τις επόμενες μέρες μια πλήρη εξέλιξη των κοινωνικών συναναστροφών και θα έρθουμε σε επαφή με την Επιτροπή, για να έχουμε μια σαφή εικόνα».

«Θέλουμε όλα τα παιδιά να επιστρέψουν, πόσο μάλλον τα παιδιά της Γ' Λυκείου, πάντα όμως με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Ζαχαράκη.

Η υφυπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες μόλυνσης. «Τα σχολεία ήταν πολύ ασφαλή σε σχέση με όλη την υπόλοιπη κοινωνική δράση των πολιτών και είδαμε ότι ο μέσος όρος των τμημάτων που είχαν αναγκαστεί να κλείσουν λόγω κρουσμάτων ήταν στο 0,4-0,5%», επισήμανε.

«Μας προβληματίζει η κινητικότητα γύρω από τα σχολεία» δήλωσε. «Καταλαβαίνουμε ότι όλοι με τις κινήσεις μας επηρεάζεται και η λειτουργία των σχολείων. Τα παιδιά έχουν την ανάγκη επιστροφής στα σχολεία, αλλά ακόμη και οι γονείς» συμπλήρωσε.

Αναπληρώσεις μαθημάτων

«Σίγουρα μπορούμε να συνεχίσουμε την τηλεκπαίδευση, αν ζητηθεί» δήλωσε η κ. Ζαχαράκη ενώ υπογράμμισε πως η ύλη προχωρά κανονικά. «Δεν λέω ότι δεν έχουν δημιουργηθεί κενά και σίγουρα οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να τα διαχειριστούν. Κι εδώ είμαστε να κάνουμε όσες προσαρμογές χρειάζεται στην ύλη».

«Με το καλό να γυρίσουμε γιατί δεν είναι μόνο το παιδαγωγικό κομμάτι, αλλά και το ψυχοκοινωνικό» κατέληξε η κ. Ζαχαράκη.

Δείτε το σχετικό βίντεο:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM