Κεραμέως: Μηδενική χρέωση για την τηλεκπαίδευση (vid)

Έπειτα από συμφωνία της κυβέρνησης με τους παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, μηδενική θα είναι η χρέωση για την τηλεκπαίδευση.

Η Νίκη Κεραμέως, στον απόηχο της πρεμιέρας της τηλεκπαίδευσης για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση ήρθε σε συμφωνία με τους παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας για μηδενική χρέωση των μαθητών.

«Δεν ξέρω πόσες άλλες χώρες το έχουν καταφέρει αυτό»

Η Νίκη Κεραμέως, από το βήμα της Βουλής, και απαντώντας σε ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη του ΜέΡΑ25, έκανε τη σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Παιδείας είπε χαρακτηριστικά: «Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν κάποιος μαθητής δεν έχει υπολογιστή, τάμπλετ ή κινητό τηλέφωνο, μπορεί να συνδεθεί μέσω τηλεφώνου (σταθερού), με μηδενικό κόστος. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι έπειτα από αίτημα των υπουργείων Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης οι πάροχοι Vodafone, Cosmote, Wind και Forthnet αποδέχτηκαν να είναι μηδενική η χρέωση. Δεν ξέρω πόσες άλλες χώρες το έχουν καταφέρει αυτό».

Να σημειωθεί πως μέχρι πρότινος προβλεπόταν η σύνδεση με την ψηφιακή τάξη μέσω τηλεφώνου, με αστική χρέωση.

Επιπλέον, η Νίκη Κεραμέως τόνισε πως αν ένας μαθητής προσπαθήσει να συνδεθεί στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης μέσω smartphone, μηδενική θα είναι η χρέωση και για τα δεδομένα των κινητών τηλεφώνων.

Η ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης είναι ένα μεγάλο άλμα

Επιπλέον, η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως περισσότερα από 40.000 τμήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετέχουν ήδη στην τηλεκπαίδευση. Και συμπλήρωσε πως καταγράφεται υψηλή τηλεθέαση, της τάξης του 51,6% στις ηλικίες 4-14 ετών. Όπως είπε η ίδια, «το εγχείρημα της ψηφιοποίησης της εκπαίδευσης είναι ένα μεγάλο άλμα».

Δείτε όλα όσα είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για την τηλεκπαίδευση και άλλα εκπαιδευτικά θέματα: (VID)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM