Τεχνικά προβλήματα στην πρώτη μέρα τηλεκπαίδευσης

Με εμπόδια άρχισε η πρώτη μέρα λειτουργίας της τηλεκπαίδευσης για τα γυμνάσια και τα λύκεια.

H ηλεκτρονική πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης, Webex, αντιμετώπισε αρκετά τεχνικά προβλήματα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

«Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος.

Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων»

Προβλήματα και σε άλλες χώρες

Η Ελλάδα δεν ήταν η μόνη χώρα που αντιμετώπισε προβλήματα στην διεξαγωγή της τηλεκπαίδευσης. Εκτός από τη χώρα μας περιλαμβάνονταν τα Βαλκάνια, η Βόρεια Ιταλία, νότιες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και η Κεντρική Ευρώπη (Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία, κ.ά.).

 

Υπενθυμίζεται, ότι μέσω της τηλεκπαίδευσης, διεξάγονται τα μαθήματα των ΙΕΚ, των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης, τα Κολεγίων και των Πανεπιστημίων.

Επίθεση από την αντιπολίτευση

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, ζητώντας μάλιστα την παραίτηση της υπουργού Παιδείας.

«Μετά τη χλεύη των εκπαιδευτικών, η αποδοκιμασία και η οργή της κοινωνίας για την ουρανομήκη ανικανότητα και την απύθμενη «επιτελική αριστεία» της κυβέρνησης και ειδικά της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, είναι εντονότερη από ποτέ. Κυρία υπουργέ της Παιδείας, αρκετή ζημιά έχετε προκαλέσει στην εκπαίδευση μέχρι τώρα. Φτάνει ως εδώ!

Παραίτηση, χθες, κυρία Κεραμέως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και το ΚΙΝΑΛ, με τον εκπρόσωπο Τύπου να κάνει λόγο για επιτελικό φιάσκο.

«Μαθητές δεν μπορούν να συνδεθούν στο σύστημα τηλεκπαίδευσης. Έχει πέσει σε όλη την χώρα. Επιτελικό φιάσκο», έγραψε συγκεκριμένα ο Παύλος Χρηστίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM