Μητσοτάκης από Πολυτεχνείο: Προτεραιότητα η δημόσια υγεία (vid)

Παρά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και τον διαφορετικό εορτασμό της 17ης Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρέθηκαν στο Πολυτεχνείο, όπου και κατέθεσαν στεφάνια.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πριν από λίγη ώρα βρέθηκαν στο Πολυτεχνείο, όπου και κατέθεσαν στεφάνια για την 47η επέτειο από την εξέγερση.

«Το διαχρονικό αίτημα για ελευθερία συμπληρώνεται από την υπευθυνότητα»

Ο πρωθυπουργός δήλωσε μετά την κατάθεση στεφανιού: «Σήμερα οι προτεραιότητες είναι η προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και η αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες, ειδικά τους νέους, που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση».

Και πρόσθεσε: «Το διαχρονικό αίτημα για ελευθερία συμπληρώνεται από την υπευθυνότητα που πρέπει όλοι να δείξουμε για να βγούμε πιο ισχυροί αλλά και πιο ενωμένοι».

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:ΠτΔ: «Το Πολυτεχνείο μάς διδάσκει ότι η δημοκρατία απαιτεί αρετή και θυσίες»

Λίγο νωρίτερα, στεφάνι κατέθεσε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία επισήμανε πως «η φετινή επέτειος γιορτάζεται σε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας».

Και συμπλήρωσε: «Το μήνυμα που εκπέμπει, όμως, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές είναι καθολικό: η δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας, αλλά και ευθύνης. Το Πολυτεχνείο μάς διδάσκει ότι η δημοκρατία απαιτεί αρετή και θυσίες. Μας υπενθυμίζει ότι οι νέοι είναι το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας».

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατέληξε λέγοντας ότι «η υπέρβαση της ατομικότητάς μας για το κοινό καλό, τη δημόσια υγεία και την αλληλεγγύη είναι, σήμερα, ο δικός μας αγώνας».

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας και κλειστοί σταθμοί του μετρό

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. έχει επιστρατεύσει 5.000 αστυνομικούς για να κάνουν εντατικούς και αιφνιδιαστικούς ελέγχους.

Παράλληλα, να σημειωθεί πως πέντε σταθμοί του μετρό ‒Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ομόνοια, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής‒ έχουν ήδη κλείσει, προκειμένου να εμποδιστεί η προσέλευση κόσμου κοντά στο ΕΜΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM