Πολυτεχνείο: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ‒ 5.000 αστυνομικοί επί ποδός

Σήμερα, ανήμερα της επετείου της 17ης Νοεμβρίου, τα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή συνωστισμού και, φυσικά, επεισοδίων κοντά στο Πολυτεχνείο θα είναι δρακόντεια. Η ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διατηρηθεί η τάξη, έχει επιστρατεύσει από σήμερα το πρωί τουλάχιστον 5.000 αστυνομικούς της Υπηρεσίας.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο, με 5.000 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός. Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει αναπτύξει εκτεταμένο επιχειρησιακό σχέδιο μετά την απόφαση που πάρθηκε για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Κλειστή η Πατησίων

Η Πατησίων έκλεισε από νωρίς σήμερα το πρωί για να διευκολυνθεί η μετάβαση στο Πολυτεχνείο της Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών που θα καταθέσουν στεφάνια.

Ομάδες αστυνομικών θα βρίσκονται σε αρκετά σημεία της Αθήνας, προκειμένου να πραγματοποιούν εντατικούς και αιφνιδιαστικούς ελέγχους καθώς και να σταματούν άτομα που έχουν την πρόθεση να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις ή πορεία κοντά στο ΕΜΠ.

Κλειστοί πέντε σταθμοί του μετρό

Να υπενθυμίσουμε πως από τις 12.00 ‒και μέχρι νεωτέρας‒ πέντε σταθμοί του μετρό θα παραμείνουν κλειστοί για την αποφυγή συνωστισμού γύρω από το Πολυτεχνείο.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τους εξής σταθμούς:

  • Σύνταγμα
  • Πανεπιστήμιο
  • Ομόνοια
  • Ευαγγελισμός
  • Μέγαρο Μουσικής

Οι συρμοί θα διέρχονται κανονικά, ωστόσο δεν θα κάνουν στάση στους παραπάνω σταθμούς.

Επιπλέον, θα υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των τρόλεϊ, οι οποίες αφορούν τις γραμμές 2, 3, 4, 5 και 11. Οι συγκεκριμένες γραμμές προσωρινά θα περνούν μέσω 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη. Οι γραμμές 18 και 19 δεν θα περνάνε από την αφετηρία (Μουσείο) και θα κινούνται στη διαδρομή Μαυροματαίων - Κοδριγκτώνος - Πατησίων - Αλεξάνδρας.

Σημειώνεται πως οι δρόμοι περιμετρικά του Πολυτεχνείου ‒και γύρω από την αμερικανική πρεσβεία‒ θα παραμείνουν ανοιχτοί σήμερα, 17 Νοεμβρίου. Ο μόνος δρόμος που θα είναι κλειστός θα είναι αυτός μπροστά από το ίδρυμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM