Μποτιλιάρισμα στην Κηφισίας και πορεία του ΚΚΕ στην Αμερικανική πρεσβεία

Μικροπροβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων παρατηρούνται από το πρωί στην συμβολή της λεωφόρου Κηφισιάς με την Αλεξάνδρας, αλλά και στην Πατησίων, εξαιτίας των μέτρων για την αποτροπή εκδηλώσεων.

Του Γιώργου Σόμπολου

Χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται από τις έξι το πρωί σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τυχόν προσπάθειες ομάδων και συλλογικοτήτων να πραγματοποιηθούν πορείες και συγκεντρώσεις.

Δύσκολα τα πράγματα για τους οδηγούς

Για τους οδηγούς ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι εύκολα, καθώς όπως ενημέρωσε η διεύθυνση Τροχαίας Αθηνών στον Γυάλινο Πύργο η κυκλοφορία διακόπτεται, ώστε να μην υπάρξουν συγκεντρώσεις έξω από την Αμερικανική πρεσβεία.

Για αυτό τον λόγο τα οχήματα εκτρέπεται προς Μιχαλακοπούλου, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται μποτιλιάρισμα.

Το ίδιο συμβαίνει και στο κέντρο της Αθήνας με την οδό Πατησίων να είναι κλειστή και τα οχήματα να κατευθύνονται σε παράλληλους ή κάθετους δρόμους του κέντρου.

Πορεία το ΚΚΕ παρά την απαγόρευση

Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία ωστόσο του ΚΚΕ, παρά την απαγόρευση από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη, γεγονός που ήδη έχει προκαλέσει ερωτηματικά για την στάση των αρχών.

Οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στα μέτρα έχουν ζητήσει ενημέρωση από το αρχηγείο για το εάν πρέπει να κοπούν πρόστιμα στους παραβάτες, με την απάντηση μέχρι στιγμής να είναι αρνητική.

Προφανώς, εκτιμούν αστυνομικοί συνδικαλιστές, το ίδιο θα συμβεί και με άλλες συλλογικότητες ή κόμματα που θα θελήσουν να κάνουν κάτι παρόμοιο, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις για την σκοπιμότητα των εξαγγελιών του αρχηγού περί απαγόρευσης των κινητοποιήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM