ΚΙΝΑΛ: Ανάγκη για επίταξη ιδιωτικών κλινικών

ανακοίνωση ΚΙΝΑΛ

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΙΝΑΛ με την οποία καθιστά αναγκαία την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών

Την ανάγκη για επίταξη ιδιωτικών κλινικών για να αντιμετωπιστούν τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το ΚΙΝΑΛ επικαλούμενο την πληρότητα που εμφανίζουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Κατά τη χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» πληρώθηκαν με ασθενείς, όλες οι διαθέσιμες κλίνες COVID. Ίδια κατάσταση διαμορφώνεται στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία στην Αττική.

Παρά την τραυματική εμπειρία της Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση δείχνει και πάλι απροετοίμαστη, πορεύεται χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό. Το υπουργείο Υγείας μεθοδεύει τώρα την αναστολή λειτουργίας άλλων, κρίσιμων για την υγεία των πολιτών κλινικών (πχ καρδιοχειρουργικών) για να δημιουργηθούν κλίνες για ασθενείς με τον ιό.

Αυτή η επιλογή όμως υποβαθμίζει το δημόσιο σύστημα υγείας, στέλνει τους πολίτες που έχουν σοβαρές ασθένειες στον ιδιωτικό τομέα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική επιβάρυνση τους. Είναι ώρα και ο ιδιωτικός τομέας να ενταχθεί επιτέλους στην προσπάθεια κατά της πανδημίας.

Ζητάμε την άμεση επίταξη κλινικών ιδιωτικών νοσοκομείων για την νοσηλεία ασθενών με τον ιό και την ένταξη ιδιωτών γιατρών για την λειτουργία τους. Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύει πάνω από όλα τους πολίτες ,όχι μόνο τα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ.

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας

Αναμένεται σε λίγη ώρα όπως και καθημερινά η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την πορεία του ιού στη χώρα μας. Να σημειωθεί πως χθες επιβεβαιώθηκαν 1222 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 171466 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.9% άνδρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM