Κεραμέως προς ΣΥΡΙΖΑ: «Το πρωί διαδηλώνετε και το μεσημέρι διαμαρτύρεστε για αύξηση κρουσμάτων»

Η υπουργός Παιδείας απάντησε στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

για την επιδείνωση της πανδημίας 

«Η κυβέρνηση δρα ανάλογα με τα δεδομένα και όχι με βάση τις επιθυμίες της. Κανείς δεν ικανοποιείται με την εφαρμογή σκληρού lockdown», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου και έχει ξεσπάσει σφοδρή αντιπαράθεση μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για ενδεχόμενο αύξησης κρουσμάτων λόγω συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο.

Στην τοποθέτησή της στη Βουλή η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε μάλιστα και στις δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη, ο οποίος μίλησε για «αναστάτωση για την οποία ευθύνεται η κυβέρνηση».

Η υπουργός δήλωσε πως «ο κ. Σκουρλέτης έθιξε θέμα ευθύνης διασποράς από διαδηλώσεις. Ο αρχηγός σας ανέλαβε την ευθύνη για τα κρούσματα που θα προκύψουν από τις διαδηλώσεις. Αυτοί είστε. Το πρωί διαδηλώνετε και το μεσημέρι διαμαρτύρεστε για αύξηση κρουσμάτων».

«Για τη διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία είπατε αναλήθειες. Είναι δυνατόν να λέτε ότι δεν έγιναν προσλήψεις; Μόνο το 23% των χωρών προχώρησε σε προσλήψεις, και η Ελλάδα είναι μέσα σε αυτές. Με 50.000 προσλήψεις. Μόνιμοι διορισμοί 4.500 στην ειδική αγωγή και 10.500 στην εκπαίδευση», πρόσθεσε η υπουργός.

Δέσμη μέτρων προστασίας

«Διαφορετικά διαλείμματα, μάσκες, επέκταση ολοήμερου, ενημερωτικές συνεδριάσεις, εκτεταμένη ενημέρωση. Όλα αυτά τι είναι;» αναρωτήθηκε. «Μη συνεχίζετε την πρωτοφανή ανευθυνότητα. Αν εσείς ήσασταν κυβέρνηση, τα σχολεία θα ήταν κλειστά και τα παιδιά στο μαύρο, γιατί στη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης έχετε ”αλλεργία”. Τα σχολεία ανοίγουν και κλείνουν σε όλη τη χώρα γιατί υπηρετούν δύο συνθήκες: την προστασία υγείας και την ανάγκη ενημέρωσης», δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Κεραμέως.

Απαντώντας στην κατηγορίες του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, η υπουργός διερωτήθηκε: «Εντολή να μην καταγράφονται κρούσματα;». «Προσκάλεσε όποιον έχει τα ανάλογα στοιχεία να τα καταθέσει, διαφορετικά πετάτε φήμες και ανυπόστατες καταγγελίες. Πείτε ποιος και πού, αν έχετε αποδείξεις», κατέληξε.

Με πληροφορίες από το kyvernisi.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM