Τσίπρας σε Κεραμέως: Δική σας η ευθύνη τυχόν αύξησης κρουσμάτων, αν δεν «παγώσετε» το νομοσχέδιο

Αναστολή της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ ζήτησε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τόνισε πως σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη ενδεχόμενης επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης από τις μαζικές συγκεντρώσεις που θα διεξαχθούν ενάντια στο επίμαχο νομοσχέδιο θα ανήκει αποκλειστικά στην αρμόδια υπουργό και την κυβέρνηση.

«Νομοθετείτε στα μουλωχτά. Αναλαμβάνετε την ευθύνη για το ότι αν δεν αναστείλετε την ψήφιση σήμερα θα υπάρξουν ευλόγως αντιδράσεις και συγκεντρώσεις. Σας ζητώ την ύστατη στιγμή να αναστείλετε την ψήφιση του νομοσχεδίου σε συνθήκες έντονης έξαρσης της πανδημίας. Θα οδηγούσε στην αποκλιμάκωση. Και φέρτε το ίδιο νομοσχέδιο όταν θα υπάρχει η δυνατότητα να συζητηθεί χωρίς τη δαμόκλειο σπάθη της εξάπλωσης του ιού. Σταματήστε να παίζετε παιχνίδια με τη δημοκρατία. Η δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα», είπε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για επικοινωνιακή αθλιότητα του κ. Ταραντίλη και ξεκαθάρισε ότι, στη χθεσινή του συνέντευξη, δεν είπε ότι αναλαμβάνει το ρίσκο για εξάπλωση του ιού από τις συγκεντρώσεις. «Άλλαξε (σ.σ. ο κυβερνητικός εκπρόσωπος) εσκεμμένα τις λέξεις από τη συνέντευξή μου για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι εγώ προσωπικά αναλαμβάνω το ρίσκο ενδεχόμενης επιδημιολογικής επιδείνωσης από τις διαμαρτυρίες πολιτών», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Με ρώτησε ο δημοσιογράφος αν δέχομαι το ρίσκο και απάντησα βεβαίως, γι’ αυτό ζητώ από την κυβέρνηση να το αποσύρει αν θέλει και νοιάζεται. Άλλο το δέχομαι πως υπάρχει ρίσκο και άλλο το αναλαμβάνω το ρίσκο! Προφανώς και το κατάλαβε ο εκπρόσωπός σας, αλλά σε αυτό το σημείο αθλιότητας έχετε πέσει. Fake news διαστρέβλωση και αλλαγή λέξεων για εντυπώσεις».

Πηγή: kyvernisi.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM