Σε τηλεοπτική του παρέμβαση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος άσκησε κριτική στην κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, κάνοντας λόγο για σκληρή ιδεοληψία της κυβέρνησης απέναντι στην υγειονομική και οικονομική κρίση.

 Της Μαύρας Σαραντοπούλου

«Η κυβέρνηση δεν προετοιμάστηκε για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, το οποίο όλοι οι επιστήμονες προέβλεπαν ότι θα έρθει και πιθανώς θα ήταν σφοδρότερο από το πρώτο», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, υπογραμμίζοντας πως πρώτα απ’ όλα δεν στηρίχτηκε στον βαθμό που θα έπρεπε το Εθνικό Σύστημα Υγείας,  κάνοντας λόγο για σκληρή ιδεοληψία της κυβέρνησης.

«Οι έκτακτες δαπάνες που έκανε η κυβέρνηση για το σύστημα υγείας, εν μέσω πανδημίας, μας φέρνουν στις τελευταίες θέσεις στην Ε.Ε. με βάση στοιχεία του ΟΟΣΑ, ενώ ταυτόχρονα δεν προχώρησε και στις απαραίτητες μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης σήμερα, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, να βρίσκονται στα όριά τους».

«Η κυβέρνηση στηρίζει την ιδιωτικοποίηση του Ε.Σ.Υ.»

«Η στάση της κυβέρνησης απέναντι στο δημόσιο σύστημα υγείας εξηγείται. Ιδεολογικά υποστηρίζει την ιδιωτικοποίησή του. Επομένως, δεν προσλαμβάνει μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές, γιατί αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα αντισταθούν σε μια προσπάθεια ιδιωτικοποίησης», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ιδεοληψία της κυβέρνησης φαίνεται, όμως, και στον τρόπο που γίνεται η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών», διεμήνυσε, εξηγώντας ότι «πλέον η κυβέρνηση διπλασιάζει την ημερήσια αποζημίωση των ιδιωτών για τη νοσηλεία περιστατικών Covid, και μάλιστα θα την καταβάλλει ανεξάρτητα από το αν θα νοσηλεύεται ασθενής η όχι!». «Αντί να επιτάσσει το Δημόσιο τον ιδιωτικό τομέα, το Δημόσιο επιτάσσεται για να εξυπηρετηθεί η κερδοφορία των λίγων», επισήμανε με νόημα ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ένα ακόμη δάνειο στις πλάτες των επιχειρηματιών»

«Η κυβέρνηση επιμένει να δίνει την επιστρεπτέα προκαταβολή στις επιχειρήσεις που κλείνουν», σημείωσε, «κάτι που αποτελεί στην ουσία ένα ακόμη δάνειο στις πλάτες των επιχειρηματιών». «Την ίδια στιγμή, σε άλλες χώρες της Ευρώπης δίνουν ενισχύσεις, όπως στη Γερμανία, που η κυβέρνηση δίνει στις επιχειρήσεις εστίασης το 70% του περσινού τους τζίρου», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η κυβέρνηση θα μπορούσε να πληρώσει ολόκληρο το δώρο των εργαζομένων»

«Η κυβέρνηση θα μπορούσε επίσης να καλύψει το φετινό δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που είναι σε αναστολή, με συνολικό κόστος 1,4 δισ.», τόνισε, αναφερθείς σε σχετική τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Βουλή. «Αντί γι’ αυτό, όμως, η κυβέρνηση προβλέπει το δώρο να πληρωθεί όχι στη βάση του κανονικού μισθού, αλλά στη βάση των 534 ευρώ για όσους εργαζόμενους βρίσκονται σε αναστολή», σημείωσε.

«Η κυβέρνηση βύθισε την οικονομία σε μεγαλύτερη ύφεση»

«Σε μια συγκυρία όπου όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, ακόμη και αυτοί που μας είχαν συνηθίσει σε πολιτικές λιτότητας, προτάσσουν την ανάγκη να πέσει χρήμα για να στηριχτεί η πραγματική οικονομία, η κυβέρνηση αρνείται αυτές τις στοχευμένες δαπάνες, βυθίζοντας την ελληνική οικονομία σε ολοένα μεγαλύτερη ύφεση», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM