Γεννηματά: «Να καλύψει το κράτος το 100% των ασφαλιστικών εισφορών»

Για τη συζήτηση που διεξήχθη χθες στη Βουλή αναφορικά με το νομοσχέδιο και για τα εσωτερικά ζητήματα του ΚΙΝΑΛ μίλησε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά.

«Παρών» δήλωσαν χθες μέλη του ΚΙΝΑΛ στη συζήτηση στη Βουλή για τη μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές. Για τη θέση αυτή η Φώφη Γεννηματά σε σημερινή τηλεοπτική της παρέμβαση δήλωσε: «Πιστεύουμε πως, μόλις ανοίξουν οι επιχειρήσεις, θα πρέπει να καλυφθεί το 100% στις ασφαλιστικές εισφορές από το κράτος, για να μην έχουμε εκτίναξη της ανεργίας, και αυτό που χρειάζεται είναι η δέσμευση της κυβέρνησης ότι η ρύθμιση αυτή θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό. Χρειάζεται η ρύθμιση αυτή αλλά και η διασφάλισή της».

«Δεν έπρεπε να έρθει ο πρωθυπουργός χθες στη Βουλή»

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε πως από χθες δέχεται άπειρα τηλεφωνήματα για το πόσο ασφαλής ήταν η παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, καθώς προ ολίγων ημερών είχε προηγηθεί συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

«Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να σεβαστεί τις 14 μέρες καραντίνας, αφότου ο Αρχιεπίσκοπος βγήκε θετικός στον κορονοϊό. Δεν θα έπρεπε να έρθει χθες στη Βουλή», δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. «Όταν εγώ αντιμετώπισα κρούσμα κορονοϊού στην οικογένειά μου, και έπειτα από δύο αρνητικά τεστ, επικοινώνησα με τον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος ύστερα από επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ μού ανέφερε πως θα πρέπει να μείνω 14 μέρες σε καραντίνα και μετά να εμφανιστώ στη Βουλή», πρόσθεσε.

«Θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να καλύψει τις 14 μέρες καραντίνας όπως αναφέρονται στις οδηγίες του ΕΟΔΥ», κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.

«Το ΚΙΝΑΛ κάνει σκληρή αντιπολίτευση»

«Το Κίνημα Αλλαγής είναι πάντα σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία, αλλά βασική μας προτεραιότητα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κράτος. Το κόμμα αυτή τη στιγμή κάνει πολύ σκληρή αντιπολίτευση στον κ. Μητσοτάκη, με τεκμηριωμένες προτάσεις και ρεαλιστικά πράγματα», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα. Γεννηματά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM