Γενί Σαφάκ: «Έτοιμο το Oruc Reis για νέα αποστολή στην Αν. Μεσόγειο» (pic)

Η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα της, αναφέρει πως το σεισμικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis είναι ήδη έτοιμο για νέα αποστολή στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα, τουλάχιστον, με την εφημερίδα Γενί Σαφάκ, το Oruc Reis είναι με αναμμένες τις μηχανές και έτοιμο για τη νέα του αποστολή στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως το Oruc Reis είναι έτοιμο για νέα αποστολή, τη στιγμή που η Τουρκία εξέδωσε επίσης δύο αντι-NAVTEX ως απάντηση στις δύο NAVTEX της Ελλάδας, ανοιχτά της Κρήτης.

Η είδηση αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά την αγκυροβόληση του ερευνητικού στον κόλπο της Αττάλειας για συντήρηση. Ωστόσο, το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας υποστηρίζει ότι αυτό θα αλλάξει σύντομα.

Δείτε όσα αναφέρει το πρωτοσέλιδο της Γενί Σαφάκ

«Το σεισμικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αττάλειας για ανεφοδιασμό και συντήρηση, απέπλευσε από το λιμάνι και αγκυροβόλησε από την Αττάλεια τη νύχτα», αναφέρει το δημοσίευμα.

Υποστηρίζοντας παράλληλα, πως η έκδοση NAVTEX σε μία ευρεία περιοχή στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να γίνεται από την Αττάλεια κι όχι από την Κρήτη, που η Άγκυρα τον θεωρεί «μη εξουσιοδοτημένο σταθμό».

Δείτε πού βρίσκεται το Oruc Reis τώρα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM