Oruc Reis: Μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου

Το Oruc Reis συνεχίζει να δυναμιτίζει το κλίμα με την παρουσία του στη Μεσόγειο, καθώς βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, όπου και θα παραμείνει μέχρι τη λήξη της τουρκικής NAVTEX στις 27 Οκτωβρίου.

Μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου βρίσκεται πλέον το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis. Στην περιοχή εκείνη θα παραμείνει μέχρι να λήξει η νέα τουρκική NAVTEX που εκδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης. Συνεπώς, η παραμονή του Oruc Reis μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου ορίζεται μέχρι τις 27 Οκτωβρίου, τουλάχιστον.

Το Oruc Reis «παίζει» με τη φωτιά

Να σημειωθεί επίσης, πως το  βράδυ της Πέμπτης (23/10), το τουρκικό ερευνητικό σκάφος έφτασε στα όρια των εθνικών χωρικών μας υδάτων, μιας και βρέθηκε στα 6,1 ναυτικά μίλια από τη Ρω.

Δηλώσεις Ντονμέζ

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, τόνισε πως το τουρκικό ερευνητικό βρίσκεται στη μέση του προγράμματος, σημειώνοντας την αποφασιστικότητα της Άγκυρας να συνεχιστούν οι εργασίες για ακόμα δύο μήνες.

«Το Oruc Reis συνεχίζει τις εργασίες του νότια του Κας»

«Το πλοίο Oruc Reis, το οποίο το τελευταίο διάστημα συζητήθηκε ιδιαίτερα, συνεχίζει τις εργασίες του νότια του Κας, εντός της δικής μας υφαλοκρηπίδας. Εμείς εκεί έχουμε επιπλέον εργασίες περίπου δύο μηνών. Δηλαδή είμαστε στη μέση του προγράμματός μας. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις εργασίες μας στην ανατολική Μεσόγειο, στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου, των συμφερόντων και των δικαιωμάτων μας», είπε χαρακτηριστικά ο Φατίχ Ντονμέζ σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Δηλώσεις Ακάρ

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, σε ομιλία του προς τους αξιωματικούς του τουρκικού στρατού, αφού μίλησε για την ανάγκη διαλόγου με στόχο την επίλυση των προβλημάτων Ελλάδας – Τουρκίας, επανέλαβε τα περί «Γαλάζιας Πατρίδας». Υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως η τουρκική υφαλοκρηπίδα εκτείνεται στο μεγαλύτερο μέρος της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM