Η Τουρκία απειλεί να φέρει γεωτρύπανο στο Καστελόριζο

Διαρκείς είναι πλέον οι απειλές της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, με τελευταία την άκρως προκλητική δήλωση του υπουργού Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, ο οποίος απειλεί να στείλει γεωτρύπανο στο Καστελόριζο.

Η Τουρκία δεν σταματά να προκαλεί, την ώρα που το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis συνεχίζει να πλέει στα όρια της παράνομης τουρκικής Navtex. Ο υπουργός ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, νωρίτερα απείλησε πως θα στείλει το γεωτρύπανό της στο Καστελόριζο.

Που βρίσκεται η Κας

Ο Τούρκος υπουργός, διεμήνυσε πως «αν βρούμε κάτι θα στείλουμε γεωτρύπανο απέναντι από την Κας», μια κωμόπολη της επαρχίας της Αττάλειας, η οποία απέχει 190 χιλιόμετρα οδικώς από εκεί και βρίσκεται απέναντι και σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από το Καστελόριζο.

Όσα αναφέρει η Hurriyet 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet o Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε πως «συνεχίζουμε τις εργασίες μας στην ανατολική Μεσόγειο. Πρώτα βγάζουμε την ακτινογραφία της περιοχής και μετά κάνουμε γεωτρήσεις. Κάνουμε σεισμικές έρευνες σε περιοχές που βλέπουμε ροή αερίου».

Και στη συνέχεια συμπλήρωσε: «έχουμε σεισμικές έρευνες σε δική μας περιοχή απέναντι από την Κας. Μετά την εξέταση των δεδομένων και αν βρούμε πιθανότητες τότε θα στείλουμε το πλωτό γεωτρύπανο μας να κάνουμε γεωτρήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM