Εμβόλιο Pfizer: Μόνο 300.000 δόσεις για την Ελλάδα

Εμβόλιο: Λιγότερες δόσεις φτάνουν στην Ελλάδα Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Μέχρι την προσεχή Δευτέρα θα έχει δοθεί το «πράσινο» φως στο εμβόλιο της Pfizer, έτσι ώστε να ξεκινήσει η διάθεσή του στις χώρες της Ευρώπης

Ωστόσο, οι ποσότητες που θα διατεθούν στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης είναι λιγότερες από όσες είχαν αρχικά ανακοινωθεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα περιμένει σε αυτή την πρώτη φάση περίπου 300.000 δόσεις αντί για 500.000. Τα πρώτα εμβόλια στη χώρα μας θα χρησιμοποιηθούν για τον εμβολιασμό των υγειονομικών της πρώτης γραμμής καθώς και για τους τροφίμους και τους εργαζόμενους σε Μονάδες Φροντίδας Υγείας.

Η Pfizer μείωσε κατά 50% τον στόχο παραγωγής - Δεν έχει πρώτες ύλες

Η Pfizer παραδέχτηκε προ ημερών ότι η προμήθεια των πρώτων υλών του εμβολίου δεν πάει όπως θα ήλπιζε και συνεπώς περιορίζει κατά 50% τον στόχο παραγωγής έως το τέλος του έτους.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο στόχος για 100 εκατ. δόσεις εμβολίου έως το τέλος του 2020 μειώνονται σε 50 εκατ. δόσεις παγκοσμίως. Η φαρμακοβιομηχανία επιδιώκει να φτάσει στις 100 εκατ. δόσεις έως το τέλος Ιανουαρίου.

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε πως οι εμβολιασμοί θα γίνουν ταυτόχρονα σε όλα τα κράτη-μέλη. Συνεπώς, οι πρώτοι εμβολιασμοί εκτιμάται ότι θα γίνουν και στη χώρα μας γύρω στις 27 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM