Δένδιας σε Τσαβούσογλου: "Αγαπητέ μου φίλε, αποφύγετε τις προκλήσεις"

Ο Δένδιας απαντά στον Τσαβούσογλου με τρεις συμβουλές για τον νέο χρόνο

Ο Νίκος Δένδιας στέλνει τις δικές του απαντήσεις στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος προ ημερών είχε αναρτήσει στα social media μήνυμα, συμβουλεύοντας τον Έλληνα ΥΠΕΞ να σταματήσει η χώρα μας να ζητά βοήθεια από άλλους για τις μεταξύ μας διαφωνίες.

Οι αναρτήσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ:

«Αγαπητέ μου φίλε Μεβλούτ, ευχαριστώ. Καθώς ανταλλάσσουμε ευχές και συμβουλές, μπορεί το 2021 να είναι το έτος των 3 “Α” για την Τουρκία.

  1. Εγκαταλείψτε τις απειλές του πολέμου εναντίον της Ελλάδας σε περίπτωση που ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας. Ζούμε στον 21ο αιώνα.

 

  1. Φιλοδοξείτε να γίνετε πιο Ευρωπαίοι. Λιγότερο νεο-Οθωμανοί Αυτό θα εξυπηρετήσει καλύτερα τον τουρκικό λαό.

 

  1. Αποφύγετε τις προκλήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες.

Παρεμπιπτόντως. Υπάρχει ένα πράγμα που ξέχασες να αναφέρεις ξανά, Μεβλούτ: Είναι το διεθνές δίκαιο. Η μόνη βάση για έναν εποικοδομητικό διάλογο για τη διαφορά μας, αγαπητέ μου φίλε. Ευτυχισμένο το 2021», έγραψε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας.

«Εφόσον ανταλλάσσουμε ευχές και συμβουλές, ας είναι το 2021 η χρονιά που η Τουρκία θα κάνει τα εξής:

  1. Θα εγκαταλείψει τις απειλές πολέμου εναντίον της Ελλάδας σε περίπτωση που ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της. Άλλωστε ζούμε στον 21ο αιώνα.
  2. Θα φιλοδοξήσει να γίνει πιο ευρωπαϊκή. Λιγότερο νεο-οθωμανική. Αυτό θα λειτουργήσει περισσότερο προς το συμφέρον του τουρκικού λαού.
  3. Θα αποφύγει τις προκλήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες».

 

Και συνεχίζει: «Παρεμπιπτόντως. Υπάρχει ένα πράγμα, Μεβλούτ, που ξέχασες να αναφέρεις πάλι: Είναι το διεθνές δίκαιο. Η μόνη βάση για εποικοδομητικό διάλογο για τις διαφορές μας, αγαπητέ μου φίλε. Χαρούμενο 2021!».

 

Τι είχε γράψει ο Τσαβούσογλου

Υπενθυμίζεται ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, είχε καλέσει τον Νίκο Δένδια να σταματήσει η Ελλάδα να ζητά βοήθεια από ξένες χώρες και είχε καλέσει σε διευθέτηση των διαφορών με δίκαιο τρόπο. «Αγαπητέ Νίκο, μερικές φιλικές συμβουλές για το νέο έτος», ανέφερε αρχικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και πρόσθετε: «Σταματήστε να ζητάτε βοήθεια από άλλους και να βλάπτετε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Ας είναι το 2021 η χρονιά που θα διευθετήσουμε τις διαφορές μας με δίκαιο τρόπο, μιλώντας ευθέως, ειλικρινά και σοβαρά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM