Η Πυρηνική Ενέργεια μόνο για ειρηνικούς σκοπούς
Την ανάγκη διεύρυνσης των μελών της Διάσκεψης για τον Αφοπλισμό υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη συμμετοχή του στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό 2021 των Ηνωμένων Εθνών με μαγνητοσκοπημένη παρέμβαση εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας COVID-19.
Του Μάκη ΘεοδώσηΑπαράδεκτη η στάση της ΤουρκίαςΟ Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την προσδοκία της χώρας μας να καταστεί πλήρες μέλος της Διάσκεψης, υπενθυμίζοντας ότι είναι ο παλιότερος παρατηρητής και υπογραμμίζοντας πόσο παρωχημένο είναι να έχει καταστεί όμηρος απαράδεκτων προσκομμάτων από άλλο κράτος, λόγω δήθεν διμερών ζητημάτων.
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο κ. Δένδιας επανέλαβε την πεποίθηση ότι ο έλεγχος εξοπλισμών, ο αφοπλισμός και η μη διασπορά πυρηνικών όπλων παραμένουν καίρια συστατικά της διεθνούς σταθερότητας και σημείωσε πως η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη σε ένα νομικά δεσμευτικό, επί τη βάσει Συνθηκών, βιώσιμο και λειτουργικό σύστημα ελέγχου εξοπλισμών.
Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε ο κ. Δένδιας, η Ελλάδα χαιρετίζει την παράταση ισχύος της Συνθήκης New START. Υποστηρίζει δε σταθερά τη Συνθήκη Μη-Διασποράς Πυρηνικών Όπλων (NPT) και τους τρεις πυλώνες της (μη-διασποράς πυρηνικών, πυρηνικού αφοπλισμού και ειρηνικής χρήσης πυρηνικής ενέργειας).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ- Τσιάρας: Νέο πλαίσιο ασφάλειας για τα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης
- ΝΔ: Όλο και πιο δεξιά…
- Διαμαρτυρία ΣΕΗ στο υπ. Πολιτισμού: «Μενδώνη, παραιτήσου»
- Ο Λιγνάδης, η Μενδώνη και ο πάτος του συστήματος