Τσιάρας: Νέο πλαίσιο ασφάλειας για τα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης

Κώστας Τσιάρας

Αυστηροποίηση ποινών – Μη παραγραφή αδικημάτων

Την αναμόρφωση των ποινών και την επαναφορά της μη παραγραφής αδικημάτων στα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης μέχρι την ενηλικίωση προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν αποκλείεται να παραταθεί ο χρόνος παραγραφής των συγκεκριμένων αδικημάτων.

Του Μάκη Θεοδώση

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως στόχος είναι να δημιουργηθεί αίσθημα ασφάλειας στον Έλληνα πολίτη.

Αναφερόμενος στις τελευταίες αποκαλύψεις για τον χώρο του θεάτρου, ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε πως η ελληνική κοινωνία είναι σοκαρισμένη από τις αποκαλύψεις, ενώ συμπλήρωσε πως το πολιτικό σύστημα είναι υπεύθυνο να θωρακίσει ένα νομικό πλαίσιο μέσα από το οποίο θα προστατεύονται οι πολίτες και θα ενθαρρύνονται όσοι έχουν υποστεί αδιανόητες συμπεριφορές.

Ο υπουργός, ωστόσο, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για κατηφορική πορεία, ανεπάρκεια σε έναν σοβαρό διάλογο, πολιτική γύμνια και αντιφατική συμπεριφορά.

Αναφορικά με τη συνεπιμέλεια των τέκνων, είπε πως στόχος είναι το παιδί, ώστε να έχει κοντά του και τους δύο γονείς.

Απέφυγε, τέλος, να σχολιάσει την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, λέγοντας πως έχει εμπιστοσύνη στους δικαστικούς και το κράτος δικαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM