Πότε θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων;

Με την υγειονομική κρίση να παραμένει και το ολικό lockdown να μας χτυπάει την πόρτα για δεύτερη φορά, αρκετοί εργαζόμενοι αναρωτιούνται τι θα γίνει με το δώρο Χριστουγέννων.

Ο Δεκέμβρης φαίνεται πως είναι μήνας πληρωμών, καθώς το κράτος καλείται να στηρίξει οικονομικά εργαζόμενους και επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία. Οι αποζημιώσεις για την αναστολή εργασίας, η επιστρεπτέα προκαταβολή, αλλά και ένα μέρος στο δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθούν από το κράτος.

Καταβολή αποζημίωσης 

Το κράτος αναμένεται να καταβάλει την αποζημίωση στους εργαζομένους των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται πως η αποζημίωση θα πληρωθεί αναλογικά με τις ημέρες που ήταν σε αναστολή εργασίας ο υπάλληλος.

Συγχρόνως, γύρω στις 20 Δεκεμβρίου θα πληρωθεί και το επίδομα των 800 ευρώ στους εργαζομένους που τέθηκαν σε αναστολή εργασία για το Μήνα Νοέμβριο.

Δώρο Χριστουγέννων

Οι εργοδότες θα πρέπει να καταβάλουν το δώρο Χριστουγέννων από τις 21 έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Tο κράτος θα δώσει το ανάλογο μερίδιο για το διάστημα που οι εργαζόμενοι ήταν σε αναστολή. Όπως δηλαδή είχε γίνει και με την καταβολή του δώρου Πάσχα.

Ωστόσο, η αναστολή θα υπολογίζεται επί του ύψους των 534 ευρώ και όχι επί του ονομαστικού μισθού του εργαζόμενου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM