Lockdown: Πότε πληρώνεται το επίδομα των 800 ευρώ;

Με την επιβολή του lockdown να βρίσκεται λίγες ώρες μακριά, πολλοί εργαζόμενοι αναρωτιούνται πότε θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ.

Καθώς η αγορά αναμένεται να «παγώσει» μέχρι τις 30 Νοεμβρίου που θα λήξει μάλλον το δεύτερο καθολικό lockdown, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα στήριξης σε εργαζομένους και επιχειρήσεις. Πρώτα απ' όλα τόνισε πως θα δώσει επίδομα 800 ευρώ σε υπαλλήλους που μπαίνουν σε αναστολή.

Αναστολή εργασίας

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, το άνοιγμα της πλατφόρμας για τη δήλωση των εργαζομένων σε αναστολή θα γίνει τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου και θα κλείσει στις 24 Νοεμβρίου 2020.

Η καταβολή του επιδόματος στους δικαιούχους θα ξεκινήσει από τις 27 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Δεκεμβρίου. Οι επιχειρήσεις που πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας, θα ξεκινήσουν τις δηλώσεις επίσης στις 15 Νοεμβρίου και θα έχουν χρόνο να τις υποβάλουν ως τις 4 Δεκεμβρίου. Παράλληλα, οι πληρωμές θα γίνουν σταδιακά από τις 7 Δεκεμβρίου 2020.

Ελεύθεροι επαγγελματίες

Όσοι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες θα επωφεληθούν μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Πιο συγκεκριμένα, οι ατομικές επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που ανήκουν στους ΚΑΔ που πλήττονται, θα λάβουν 1.000 ευρώ μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Συγχρόνως, όσες ατομικές επιχειρήσεις έκλεισαν με κρατική εντολή θα πάρουν με την αντίστοιχη διαδικασία 2.000 ευρώ.

Σημειώνεται, πως οι επιχειρήσεις που κλείνουν με κρατική εντολή και νοικιάζουν τον επαγγελματικό τους χώρο δικαιούνται μείωση ενοικίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM