Τρόποι για να κάνεις αποταμίευση (pics)

Με τους καιρούς να είναι δύσκολους οικονομικά, ιδιαίτερα μετά το κλείσιμο πολλών καταστημάτων λόγω της υγειονομικής κρίσης, ήρθε η ώρα να κάνεις αποταμίευση.

Μπορεί να μην είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, ειδικά αν ζεις με το βασικό μισθό, ο οποίος στην Ελλάδα είναι αρκετά χαμηλός και τις πιο πολλές φορές καλύπτει ίσα-ίσα τα αναγκαία.

Μπορεί να μην υπάρχει η δυνατότητα λόγω των καθημερινών εξόδων να βάλεις αρκετά λεφτά στην άκρη, αλλά σίγουρα θα μπορέσεις να βάλεις ένα σεβαστό ποσό αν κόψεις κάποιες συνήθειες.

  • Καφές από το σπίτι

Ένα tip ειδικά αφιερωμένο σε εκείνους που πίνουν αρκετούς καφέδες μέσα στην ημέρα. Μπορεί ένας καφές να μην κάνει τη διαφορά, αλλά αν π.χ πίνεις τρεις μέσα στη μέρα κάνε τον υπολογισμό για ένα μήνα και δες πόσα λεφτά βγαίνουν. Προσπάθησε να τους ελαττώσεις και να φτιάχνεις καφέ από το σπίτι.

 

  • Προσφορές σε σούπερ μάρκετ

Αρκετά σούπερ μάρκετ βγάζουν φυλλάδια ή ενημερώνουν το site τους με τις προσφορές της εβδομάδας. Κάνε τη λίστα με τα πράγματα που χρειάζεσαι και πριν πας να ψωνίσεις ενημερώσου για τα προϊόντα που βρίσκονται σε έκπτωση.

αποταμίευση

  • Φαγητό στη δουλειά

Καλό το έτοιμο φαγητό και η συζήτηση με τους συναδέλφους στο break. Ωστόσο, καλύτερο και για τη διατροφή σου, αλλά και το πορτοφόλι σου είναι το σπιτικό φαγητό. Ναι, τα τάπερ στη δουλειά μπορεί να αποδειχθούν σωτήρια, για να κάνεις μια σχετική οικονομία.

αποταμίευση

  • Πες «ναι» στα ΜΜΜ

Προφανώς σε κανέναν δεν αρέσει να στριμώχνεται μέσα σε κόσμο, ασφυκτιώντας από το συνωστισμό και τη ζέστη. Ωστόσο, αν έχει το δικό σου μεταφορικό μέσο, προσπάθησε να μοιράζεις τις αποστάσεις ανάλογα με τις μέρες. Μην πηγαίνεις όλες τις ημέρες της εβδομάδας με το αμάξι στη δουλειά, αλλά χρησιμοποίησε όσο μπορείς και αντέχεις φυσικά τα ΜΜΜ.

αποταμίευση


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM

 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα