Ορέστης Τσανγκ εν εξάλλω: «Δεν τρώμε όλοι οι Κινέζοι περίεργα ζώα»

Ο Ορέστης Τσανγκ έγινε γνωστός μέσα από το reality επιβίωσης "Survivor". Ωστόσο, στο παιχνίδι μπήκε με την ιδιότητα του επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη. Μετά τον πανικό που έχει δημιουργηθεί με τον κοροναϊό, ο ίδιος τοποθετήθηκε επί του θέματος.

Ο Ορέστης Τσανγκ είναι ένα από τα πρόσωπα που συνδέουν την Ελλάδα με την Κίνα με τις επιχειρηματικές του δράσεις στη Θεσσαλονίκη. Τις τελευταίες ημέρες η Κίνα έχει μπει στο παγκόσμιο στόχαστρο ως η «πατρίδα του κορονοϊού» και από τις ειδήσεις που εμφανίζονται δεν είναι παράλογο να δημιουργηθούν λανθασμένες εικόνες.

Για παράδειγμα, καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με εικόνες Κινέζων να τρώνε ζώα που δεν θα έπρεπε να είναι βρώσιμα ή που εν πάση περιπτώσει δεν μπορούμε να τα δεχτούμε ως βρώσιμα εμείς εδώ στη Δύση. Ο Ορέστης Τσανγκ μίλησε στην ΕΡΤ3 και εξήγησε πως και για την πλειοψηφία των Κινέζων δεν είναι φυσιολογικό να τρώνε νυχτερίδες, κροκόδειλους και ό,τι άλλο.

Με ανάρτησή του στο Instagram έδειξε κιόλας τη σαφή ενόχλησή του για την στοχοποίηση των Κινέζων και εξήγησε πως σε έναν πληθυσμό 1.4 δισεκατομμυρίων θα υπάρχουν σίγουρα κάποιες χιλιάδες που θα καταναλώνουν τέτοια ζώα, αλλά δεν αρκούν για να χαρακτηρίσουν έναν λαό.

«Η Κίνα, έχει λάβει τα αυστηρότερα μέτρα καταπολέμησης του Corona Virus. Η πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα και το Υπουργείο Υγείας είναι σε συνεχή επικοινωνία και χαίρομαι ιδιαιτέρως που ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί κανένα κρούσμα στην Ελλάδα.

Εύχομαι υγεία σε όλους και κατανόηση ότι στο 1,4 δις εκατομμύρια πληθυσμό της Κίνας πόσα είναι τα κρούσματα και πόσα τα μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού. Και κάτι τελευταίο ΟΧΙ δεν τρώμε όλοι οι Κινέζοι περίεργα ζώα. Τώρα εάν 1 στους 10.000 κάντε μόνοι σας την αναλογία στο 1,4 δις εκατομμύρια πληθυσμό. Ας ευχηθούμε υγεία, θα τα καταφέρουμε και στην Κίνα και στην Ελλάδα».


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM