Ένα από τα παραδοσιακά έθιμα του Πάσχα εκτός από το βάψιμο των αβγών είναι και τα πασχαλινά κουλουράκια.
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια απλή συνταγή για λαχταριστά πασχαλινά κουλουράκια.
Υλικά
-2 φλ. ζάχαρη
-4 αβγά
-250 γρ. βούτυρο
-1/2 φλ. Γάλα
-1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
-ξύσμα πορτοκαλιού
-1 κιλό αλεύρι
-4 κ.γ μπέικιν πάουντερ
-2 βανίλιες
-1/2 κ.γ σόδα
-1/2 κ.γ αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 με 20 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος.