Η καρμπονάρα είναι ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό το οποίο μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Κατεξοχήν η ιταλική κουζίνα βρίσκεται στην καρδιά όλων. Εξάλλου ποιος λέει «όχι» στα μακαρόνια ή την πίτσα;
Η καρμπονάρα είναι μια συνταγή με βασικό συστατικό τα ζυμαρικά, τα οποία συνοδευόμενα από μια σάλτσα με αυγά, πεκορίνο και γκουαντσιάλε, ζαμπόν από το μάγουλο του χοιρινού.
Ανά χώρα η συνταγή της καρμπονάρας παρουσιάζεται με διάφορες αλλαγές. Εδώ θα σας παρουσιάσω μια εύκολη και γρήγορη παραλλαγή της παραδοσιακής ιταλικής καρμπονάρας. Άπαξ και την δοκιμάσετε θα θέλετε να τρώτε κάθε μέρα.
Υλικά
- 500 γρ. μακαρόνια της αρεσκείας σας (κατά προτίμηση σπαγγέτι)
- 120 γρ. μπέικον
- 120 γρ. μανιτάρια
- 3 κ.σ. σπορέλαιο-λάδι
- 330 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 σκ. σκόρδο
- αλάτι-πιπέρι
- 150 γρ. παρμεζάνα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια για 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας
- Κόβουμε τα μανιτάρια και το μπέικον σε μικρές φέτες
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει crispy
- Βάζουμε και τα μανιτάρια στο τηγάνι και σοτάρουμε
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, το πιπέρι και ζεσταίνουμε για 3-4 λεπτά
- Σε ένα μπολ τρίβουμε την παρμεζάνα και στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό
- Κρατάμε στην άκρη περίπου 200 ml, από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά (θα το χρειαστούμε στη συνέχεια)
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την κρέμα γάλακτος, και προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε πριν και ανακατεύουμε
- Ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Buon appetito!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM