ΥλικάΜακαρόνια ριγκατόνι 4 μεγάλες κόκκινες τομάτες. 1 φλιτζάνι του τσαγιού παρμεζάνα κομμένη σε φλούδες λεπτές 1 φλιτζάνι του (ελληνικού) καφέ κάπαρη. 50 gr ελιές καλαμών (αφαιρώ το κουκούτσι και τις κόβω σε 4 κομμάτια). 1 φλιτζανάκι του καφέ μπαλσάμικο. Κόβετε 15 ολόκληρα φυλλαράκια βασιλικό.ΕκτέλεσηΒάζετε σε νερό που βράζει 4 μεγάλες κόκκινες ντομάτες για 2 λεπτά. Τις βγάζετε από το νερό, τις ξεφλουδίζετε και αφαιρείτε τα σπόρια. Σε ένα μπολ έχετε βάλει μισή κούπα τσαγιού παρμεζάνα, έχετε κόψει 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο, που τις αφήνετε μέσα για 15min. Μετά τις αφαιρείτε. Στο μεταξύ, έχετε βράσει τα ριγκατόνι και τα ρίχνετε στο μπολ. Στη συνέχεια, στα ζεστά μακαρόνια ρίχνετε την παρμεζάνα, τη τομάτα, την κάπαρη, την ελιά και ανακατεύετε προσθέτοντας το μπαλσάμικο. Ανάλογα με την προτίμησή σας μπορείτε να προσθέσετε λίγο λάδι ακόμα. Τέλος, βάζετε από πάνω το βασιλικό. Καλή σας όρεξη. TIP
Τις ιταλικές συνταγές της Δωροθέας, παρότι σε ό,τι έχει να κάνει με pasta είμαι πολύ δύσκολη, αφού μαγειρεύω ως επί τω πλείστον ζυμαρικά και ριζότα -τα καλύτερά μου- τις εμπιστεύομαι τυφλά. Λεπτή μεν, καλοφαγού δε. Φιλιά.