Χαρδαλιάς: Από το Μαρούσι έφτασε στο mega εμβολιαστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης

Αμέσως μετά την επίσκεψή του στο mega εμβολιαστικό κέντρο Αθηνών ο κ. Χαρδαλιάς βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη

Στο MEGA εμβολιαστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, έφτασε το μεσημέρι του Σαββάτου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Σημειώνεται πως πριν λίγη ώρα βρισκόταν στο mega εμβολιαστικό κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι, όπου υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το mega εμβολιαστικό κέντρο θα λειτουργήσει τη Δευτέρα

Το εμβολιαστικό κέντρο βρίσκεται στο περίπτερο 13 και αναμένεται να λειτουργήσει σε πρώτη φάση την Δευτέρα, ενώ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα υπάρχουν συνολικά 108 γραμμές εμβολιασμού, ανά 15 λεπτά, θα γίνονται 432 εμβολιασμοί την ώρα, και πάνω από 6.000 εμβολιασμοί την ημέρα.

Σε μηναία βάση θα γίνονται -από το συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο- περίπου 157.000 τον μήνα, ενώ τις ιατρικές ανάγκες τις καλύψουν και στρατιωτικοί γιατροί. Αύριο το βράδυ θα γίνει η προσομοίωση της διαδικασίας που προβλέπεται για τη λειτουργία του νέου εμβολιαστικού κέντρου.

Συγκεκριμένα ο ο υφυπουργός ανέφερε: «Για εμάς το στοίχημα της «ελευθερίας» είναι καθημερινό για το οποίο νυχθημερόν δουλεύουνε χιλιάδες άνθρωποι με μεγάλη υπομονή, επιμονή και φέρνοντας συνέχεια αποτέλεσμα. Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ, κοντά στη Θεσσαλονίκη και ανάλογα με το πως θα πηγαίνει το εμβόλιο θα ανοίγουν και άλλες γραμμές έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατών περισσότερους εμβολιασμούς για τους ανθρώπους της Θεσσαλονίκης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM