Θάνος Δημόπουλος: Ασύνδετο το συμβάν στην Κέρκυρα με το εμβόλιο

«Ασύνδετο» θεωρεί ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και πρύτανης Θάνος Δημόπουλος το περιστατικό νοσηλεύτριας στην Κέρκυρα που εμφάνισε συμπτώματα του νευρολογικού συνδρόμου Guillain-Barre –με μερική παράλυση– αφού έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού 

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση πως μια νοσηλεύτρια από την Κέρκυρα παρέλυσε αφού έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Η γυναίκα νοσηλεύεται ακόμα στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Επίσης, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μιλώντας χθες (10/1) στο Οpen εξήγησε πως πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου. Και έτσι ξεκίνησαν τα σενάρια για το «προβληματικό» εμβόλιο.

Ο κ. Δημόπουλος για το περιστατικό στην Κέρκυρα

Ωστόσο, ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και πρύτανης Θάνος Δημόπουλος θεωρεί ασύνδετο αυτό το περιστατικό με την αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειες του εμβολίου κατά της νόσου Covid-19.

Όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, επισήμανε πως κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού θα συμβούν περιστατικά, τα οποία, ωστόσο, δεν συνδέονται με παρενέργειες του εμβολίου.

Ο κ. Δημόπουλος δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει κιόλας πως στο εξωτερικό απεβίωσαν υπερήλικοι και, παρότι στην αρχή θεωρήθηκε ότι το γεγονός συνδέεται με το εμβόλιο, εντέλει αποδείχτηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτό.

Πρέπει να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός στην Ελλάδα

Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ είπε ότι κρίνεται αναγκαίο να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός στον πληθυσμό.

Τα εμβόλια καλύπτουν τις υπάρχουσες μεταλλάξεις του ιού

Επιπλέον, τόνισε πως πρέπει σε κάθε περίπτωση να τηρούνται τα μέτρα προστασίας προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του φονικού ιού αλλά και οι μεταλλάξεις. Υπογράμμισε, βέβαια, πως τα υπάρχοντα εμβόλια καλύπτουν πλήρως τις μεταλλάξεις που έχουν προκύψει.

Το καλοκαίρι θα επέλθει μια σχετική ομαλότητα

Τέλος, ο Θάνος Δημόπουλος εξέφρασε την άποψη πως μέχρι το καλοκαίρι θα επανέλθει μια σχετική ομαλότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM