Παγώνη - Εμβόλιο: «Η δεύτερη δόση έχει περισσότερες παρενέργειες»

Στο 82% η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική - Ομάδα γιατρών παρακολουθεί τη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα 

Για το περιστατικό που σημειώθηκε στην Κέρκυρα, όπου νοσηλεύτρια εμφάνισε το σύνδρομο Guillain-Barré, μίλησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη στο Mega και θέλησε να ξεκαθαρίσει για το αν υπάρχει πραγματικά σύνδεση με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που έχει κάνει η νοσηλεύτρια.

Η ίδια δήλωσε χαρακτηριστικά πως «τα πράγματα πρέπει να μπουν λίγο στη θέση τους. Για τέτοια περιστατικά υπάρχει ομάδα γιατρών που παρακολουθεί το ιστορικό της ασθενούς και ακόμα δεν έχουμε κάτι νεότερο». «Δεν είναι σωστό να βγαίνουμε και να πετάμε ''βόμβες''», πρόσθεσε. «Εμείς δεν διαψεύσαμε ποτέ ότι τα εμβόλια δεν έχουν παρενέργειες, όμως για το συγκεκριμένο περιστατικό δεν υπάρχει ακόμα διάγνωση», δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Παγώνη. «Είναι ένα περιστατικό το οποίο μελετάται», κατέληξε.

Μάλιστα, δήλωσε πως η δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό έχει παρατηρηθεί ότι έχει περισσότερες παρενέργειες από την πρώτη. Όπως εξήγησε, αρκετοί που έκαναν τη δεύτερη δόση «παρατηρήθηκε ότι είχαν μυαλγίες, έκαναν πυρετό για δύο μέρες, ένιωσαν καταβολή και χρειάστηκε ναμείνουν στο σπίτι για μικρό διάστημα».

ΜΕΘ και πληρότητα

«Μέσα σε τέσσερις μέρες έχουμε αύξηση των κρεβατιών στις μονάδες ΜΕΘ αλλά και αύξηση των περιστατικών που εισάγονται σε απλές κλίνες», δήλωσε η κ. Παγώνη. «Αυτή τη στιγμή η πληρότητα των ΜΕΘ αγγίζει το 82%», πρόσθεσε.

Σε σταθερά επίπεδα το ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη

«Τη Δευτέρα και την Τρίτη είχαμε μια σταθεροποίηση του ιικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Στράτος Στυλιανίδης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Όπως ανέφερε και ο ίδιος, η δειγματοληψία γίνεται ανά δύο μέρες. Μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί κάποιο πρόσθετο περιοριστικό μέτρο για τη Θεσσαλονίκη. Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως στην πόλη βρέθηκε χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος και επισκέφθηκε δομές υγείας, ενώ συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM