Σχολή Καλών Τεχνών: Πληθαίνουν οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Καλών Τεχνών

Οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις στη Σχολή Καλών Τεχνών έχουν ξεπεράσει τις εβδομήντα

Όλο και πληθαίνουν οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες, ύστερα από την υπόθεση βιασμού της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου. Συγκεκριμένα, στη Σχολή Καλών Τεχνών οι καταγγελίες φαίνεται πως έχουν ξεπεράσει τις εβδομήντα. Μάλιστα, πολλά από τα θύματα είναι αποφασισμένα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Οι διαχειριστές της σελίδας Φοιτητική Πρωτοβουλία Καταγραφής Παρενοχλήσεων στην ΑΣΚΤ εξέδωσαν ανακοίνωση στο Facebook, προτρέποντας τα θύματα να μιλήσουν επώνυμα, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί η ουσιαστική αντιμετώπιση του ζητήματος.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν:

«Καθώς οι καταγραφές σεξουαλικών και μη παρενοχλητικών συμπεριφορών συνεχίζονται, έχοντας πλέον ξεπεράσει τις 70, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως μας έχουν προσεγγίσει άτομα που ήδη έχουν προβεί σε επώνυμη αναφορά περιστατικού, τα οποία δήλωσαν πρόθυμα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, εφόσον υπάρξουν και άλλα άτομα που είναι διατεθειμένα να αναφέρουν επώνυμα παρόμοια περιστατικά, τα οποία ενδεχομένως αφορούν τους ίδιους θύτες, ούτως ώστε ενωμένα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Δεδομένης της κατάστασης, καλούμε σε περισσότερες επώνυμες καταγραφές περιστατικών παρενοχλήσεων στο e-mail: protovoulia.katagrafon@protonmail.com. Τονίζουμε τη σημασία που φέρει μια επώνυμη καταγραφή, με σκοπό τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος μεταξύ μας/σας και κατ’ επέκταση την επίτευξη της ουσιαστικής αντιμετώπισης του ζητήματος. Τονίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο πως δεν θα γίνει καμία απολύτως ενέργεια χωρίς τη ρητή συγκατάθεση του οποιουδήποτε ατόμου.

Εντούτοις, παραμένει επιτακτική η ανάγκη συλλογής στοιχείων, ακόμη και των ατόμων που μας έχουν προσεγγίσει ανώνυμα. Γι’ αυτόν τον λόγο, απευθύνουμε ένα νέο κάλεσμα στα άτομα που ήδη έχουν κάνει ανώνυμες καταγραφές, όσα και εφόσον το επιθυμούν, να μας στείλουν τα στοιχεία τους στο e-mail μας, μόνο για μελλοντική επικοινωνία μας μαζί τους, σε περίπτωση που θέλουν να βοηθήσουν. Διαβεβαιώνουμε πως τα στοιχεία δεν θα προωθηθούν πουθενά, καθώς τηρούμε με αυστηρότητα το απόρρητο των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται. Αν κάποιος από εσάς θελήσει περισσότερες διευκρινίσεις ή έχει απορίες για τη χρήση των στοιχείων του, να μη διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μας, ώστε να τον παραπέμψουμε σε έγκυρη νομική και/ή ψυχολογική συμβουλευτική. Χτίζουμε μαζί ένα περιβάλλον αλληλεγγύης και σπάμε τη σιωπή!

Η ανάρτησή τους:

Καθώς οι καταγραφές σεξουαλικών και μη παρενοχλητικών συμπεριφορών συνεχίζονται, έχοντας πλέον ξεπεράσει τις 70, θα…

Δημοσιεύτηκε από Φοιτητική Πρωτοβουλία Καταγραφής Παρενοχλήσεων στην ΑΣΚΤ τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM