«Προπομποί» θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, οι συλληφθέντες της Ρόδου;

Σε κομμάτι της  προετοιμασίας  ενδεχόμενης επιθετικής ενέργειας της Άγκυρας κατά Ελληνικού νησιού, ή βραχονησίδας, η οποία απετράπη από τις Ελληνικές Μυστικές υπηρεσίες, αποδίδουν κάποιες σημερινές πληροφορίες τη δράση των δυο συλληφθέντων στη ΡόδοΤου Γιάννη Βασιλακόπουλου

Όπως λένε, εν τω μεταξύ, σήμερα, έγκυρες πηγές  ο ένας από τους δυο συλληφθέντες στο κατασκοπικό θρίλερ που εκτυλίσσεται στο νησί των Ιπποτών, φαίνεται ότι είναι παλιός γνώριμος των Ελληνικών Αρχών.

Ο νεότερος από τους δυο, εργαζόμενος στο Τουρκικό Προξενείο είχε απασχολήσει , σύμφωνα με πληροφορίες τις Υπηρεσίες Ασφάλειας, όταν πριν από τρία χρόνια είχε κάνει ανάρτηση στο λογαριασμό του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τη σημαία της «Ανεξάρτητης Θράκης» - κομμάτι της προκλητικής φαντασίωσης των «αξιωματούχων» της μειονότητας – μαζί με μια φωτογραφία του μειονοτικού βουλευτή, Αχμέτ Σαδίκ.

Και παρότι οι συλληφθέντες στο Σμαραγδένιο νησί αφέθηκαν ελεύθεροι , αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος, το θρίλερ φαίνεται να έχει κι άλλα επεισόδια τόσο πριν, όσο – όπως εκτιμάται – και μετά από την σύλληψη των δυο στη Ρόδο.

Όσα δήλωσαν:

Σε ότι αφορά τα στοιχεία που είναι ως τώρα γνωστά.Ο 54χρονος μάγειρας δηλώνει "αφελής", τονίζοντας ότι δεν είχε αντιληφθεί την βαρύτητα και την σοβαρότητα των "εξυπηρετήσεων" του, ισχυρίζεται ότι δεν είχε λάβει αμοιβή για τις "υπηρεσίες" του αυτές και όταν ο 35χρονος έγινε πιεστικός απέναντι του, ξεκίνησε να απομακρύνεται από αυτόν και να τον αποφεύγει.

Έχουν καταγραφεί κινήσεις του και επαφές του με τον 35χρονο σε κεντρική καφετέρια της Ρόδου, αλλά και επισκέψεις του 54χρονου σε διάφορα σημεία εξαιρετικού ενδιαφέροντος.

Οι έρευνες ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2020, ενώ συγκλονιστικά στοιχεία για την δράση του 54χρονου αντλήθηκαν τον Οκτώβριο του 2020! Καταγράφονταν εξάλλου συστηματικά οι επαφές του και οι τηλεφωνικές του συνομιλίες.

Νεότερα στοιχεία αναφέρουν ότι από την έρευνα στην οικία του παρουσία δικαστικού λειτουργού και κατασχέθηκαν 4 υπολογιστές και 8 τηλέφωνα.

Τονίζεται ότι ο 35χρονος δεν "απολαμβάνει” διπλωματικής ασυλίας. Το συγκεκριμένο άτομο συνόδευε μάλιστα τον Τούρκο Πρόξενο στη Ρόδο σε όλες του τις εκδηλώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM