Απόψε, ο Φορτούνης και όλοι σας, κόουτς Πεπ

Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Σίτι απόψε και ο Κώστας Φορτούνης «υποχρεούται» να σηκώσει το βάρος της ευθύνης, καθώς η ομάδα του κατεβαίνει με πολλές απουσίες στο παιχνίδι για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League 

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Στα κοντά τριάντα χρόνια που καταγίνομαι με τη δημοσιογραφία ποτέ δεν έτυχε να βγάλω το μεροκάματο ως αθλητικός συντάκτης, αφού με «κατάπιε» γρήγορα το πολιτικό και το ελεύθερο. Και μέρες σαν τη σημερινή συλλαμβάνω τον εαυτό μου να ζηλεύει τους συναδέλφους του αθλητικού –παραδοσιακά δύσκολου ρεπορτάζ–, μονολογώντας «κοίτα τι ματσάρες βλέπουν». Και εντέλει μένω να παρηγορούμαι σκεπτόμενος τα –πράγματι, πολλά– «ένσημα» που έχω κολλήσει ως ποδοσφαιρόφιλος, λιώνοντας παντελόνια κυρίως στα τσιμέντα του «παλιού» Καραϊσκάκη και σε δεκάδες άλλα γήπεδα σε Ελλάδα και εξωτερικό από το μακρινό 1977 – όταν από 5 χρόνων διάλεξα τον «Θρύλο των γηπέδων» ως αναπόσπαστο κομμάτι της ψυχής μου– έως σήμερα, που το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, το VAR και άλλα πολλά το χάλασαν, αλλά η «στρογγυλή θεά» λατρεύεται πάντοτε, και εν πολλοίς το αξίζει. Και σήμερα ευγνωμονώ εντέλει τους διευθυντές μου στις εφημερίδες που όλα αυτά τα χρόνια δεν με πέταξαν στα νερά του αθλητικού και έτσι μπορώ σήμερα να βλέπω μπάλα με ερυθρόλευκο κασκόλ και όχι με διαπίστευση, γιατί αντικειμενικός δεν θα μπορούσα να είμαι…

Ευγνωμονώ ακόμη το news2u.gr, στο οποίο «στεγάζομαι» δημοσιογραφικά ως πολιτικός

–κυρίως– αρθρογράφος και το οποίο μου έδωσε το βήμα να γράψω τούτο το ποδοσφαιροκεντρικό σημείωμα για πράγματα που θέλω να βγάλω από μέσα μου ανήμερα της μάχης που δίνει ο Ολυμπιακός με τη Μάντσεστερ Σίτι, του Πεπ Γκουαρδιόλα, ένα από τα θηριώδη clubs του ποδοσφαιρικού σύμπαντος.

Οι απουσίες των ερυθρολεύκων

Τώρα που ο  κορονοϊός και η ατυχία πασχίζουν να γονατίσουν τον Ολυμπιακό, αλλά δεν τα έχει καταφέρει, πρέπει να πούμε πως και ο ίδιος ο grande maestro Pep γνωρίζει πως αν απόψε κατέβαιναν στο χορτάρι Ελ Αραμπί, Χασάν, Ραντζέλοβιτς και ο «μάγος Ματιέ» (Βαλμπουενά), η αρμάδα του δεν θα την έβγαζε καθαρή ακόμη και σε άδειο Καραϊσκάκη. Ο ιός για τους τρεις όμως και ο τραυματισμός του «μάγου» δυσκολεύουν τα πράγματα. Και είναι ο Φορτούνης, πια, αυτός που έψαχνε ο Πεπ στο city of Manchester και θα τον δει απόψε, ο άνθρωπος που του έλαχε η μοίρα να κουβαλήσει στις πλάτες του τη μοίρα του Θρύλου. Ξέρει από αυτά ο Τρικαλινός, κι ας έχει ακούσει κάτι ψιθύρους αμφισβήτησης τον τελευταίο καιρό. Γιατί είναι γεννημένος ηγέτης – και το ξέρει και ο Μαρτίνς, γιατί είναι κι αυτός προπονηταράς, ο κορυφαίος από όσους διακόνησαν τα τελευταία χρόνια τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Παικταράς ο Κώστας, μπαλαδόρος παλιάς κοπής, με μια στόφα από αυτήν που μας έκανε να λατρέψουμε την μπάλα από τότε στα τσιμέντα. Ένα δύσκολο ματς είναι το αποψινό, το οποίο έτσι κι αλλιώς υπό αυτές τις συνθήκες δεν το είχε «κυκλώσει». Αλλά μπορεί να πάρει κάτι από αυτό που θέλει. Κι αυτό είναι ένας βαθμός σε τρεις αγώνες και… ραντεβού τον Φλεβάρη. Απόψε είμαστε αλάβωτοι στην άμυνα απέναντι στην υπ’ αριθμ. 13 ομάδα της φετινής Premiership – σκεφτείτε το κι αυτό. Και σε ένα ματς που για τους περασμένους «πολίτες» δεν είναι «do or die». Και με έναν κολοσσιαίο Φορτούνη ή έναν καλοκουρδισμένο αυτή την εποχή Μασούρα κι έναν «πεινασμένο» για τη μεγάλη ευκαιρία Βρουσάι πάντα… ύποπτους να κάνουν τη ζημιά.

Φαβορί η Σίτι – ναι, είναι

Αλλά με μια άμυνα από τσιμεντόλιθο και έναν Σα όπως τον ξέρουμε, ο Ολυμπιακός μπορεί να το κρατήσει, γιατί είμαι σίγουρος πως απόψε θα κατέβει στο χορτάρι με το «μαχαίρι στα δόντια».

Τόσο σίγουρος που, αν έπαιζα το ματς στο κουπόνι, θα το «κάρφωνα» με διάθεση υψηλού ρίσκου βέβαια στο Χ και στο goal - goal.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: