Συλλαλητήριο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας – «Όχι στις εξώσεις»

Συλλαλητήριο για τους πρόσφυγες και στους μετανάστες και ειδικότερα, ενάντια στις εξώσεις προσφύγων από τις κατοικίες και τους καταυλισμούς όπου διαμένουν, λαμβάνει χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου (20/3) στο κέντρο της Αθήνας, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων – Παρουσία των ΜΑΤ στην πορεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συλλαλητήριο με διαδηλωτές να έχουν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή –όπως αναφέρεται ξεκίνησαν από την Ομόνοια, με κάλεσμα αντιρατσιστικών συλλογικοτήτων, ενώσεων μεταναστών σωματείων και λοιπών φορέων.

Ειδικότερα, με σύνθημα «όχι στις εξώσεις», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα.

Το συλλαλητήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ημέρας κατά του ρατσισμού και των προσφύγων, με τους παρευρισκόμενους να διεκδικούν ανοιχτά σύνορα και να διαμαρτύρονται ενάντια των πολέμων.

Image removed.

Επιπλέον, ανάμεσα στα αιτήματά τους είναι η ταυτότητα και ο ΑΜΚΑ δίχως προϋποθέσεις για κάθε πρόσφυγα και μετανάστη, καθώς και ζητήματα, όπως η περίθαλψη, η εκπαίδευση και η μετάφραση για όλους.

Image removed.

Τέλος, κάλεσμα για το σημερινό συλλαλητήριο, μεταξύ άλλων, έχουν απευθύνει: η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή«, η ΟΚΔΕ, η «Πρωτοβουλία Νομικών και Δικηγόρων», η «Όρμα», το «Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM