Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: 24 συλλήψεις για τα επεισόδια

24 συλλήψεις για τα επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν 24 προσαγωγές για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τετάρτη στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στο κέντρο της Αθήνας. Ειδικότερα, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 52 προσαγωγές. Από τα 52 άτομα που προσήχθησαν, κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας, τα 24 συνελήφθησαν και κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα.

Ένταση επικράτησε μπροστά από τη Βουλή όταν φοιτητές συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις στην προσπάθειά τους να σπάσουν τον φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν παραταχθεί μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους διαδηλωτές κάνοντας ρίψη χημικών.

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, που εξήγγειλαν τρίωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας. Σημειώνεται ότι με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. έκλεισε από τις 11.30 ο σταθμός μετρό «Πανεπιστήμιο», απ’ όπου οι συρμοί διέρχονταν χωρίς στάση. Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας.

«Αυθαίρετες λήψεις αποφάσεων»

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο «αντιεκπαιδευτικό» και επικρίνουν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για «αυταρχισμό», «αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα» και «αυθαιρεσία στη λήψη αποφάσεων».

Το απόγευμα της Τετάρτης περίπου 200 νεαροί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM