Βίαια επεισόδια στο συλλαλητήριο: «Αστυνομικός έσπασε με πυροσβεστήρα το σαγόνι φοιτητή»

Βίαια επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

- Αστυνομικοί τραυμάτισαν σοβαρά τουλάχιστον τέσσερα άτομα

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM μίλησε ο πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Νίκος Μαρκάτος, ο οποίο προέβη σε δύο καταγγελίες εις βάρος αστυνομικών για όσα συνέβησαν στο χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Ειδικότερα, ο κ. Μαρκάτος ισχυρίστηκε πως αστυνομικοί τραυμάτισαν σοβαρά τουλάχιστον τέσσερα άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». «Αστυνομικός με πυροσβεστήρα έσπασε το σαγόνι και έβγαλε τα δόντια από φοιτητή κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου», είπε. Ο κ. Μαρκάτος αποκάλυψε επίσης ότι ανάμεσα στους τραυματίες ήταν και ο γιος του.

Θα κινηθεί νομικά κατά της ΕΛ.ΑΣ.

«Οι αστυνομικοί ανέβαιναν με τα μηχανάκια στα πεζοδρόμια. Τραυμάτισαν κοπέλα με μηχανάκι, η οποία νοσηλεύεται στον "Ερυθρό Σταυρό}, στο ίδιο νοσοκομείο που νοσηλεύεται και ο γιος μου, τον οποίο έσπρωξαν, έπεσε και έβγαλε τον ώμο του. Ο φοιτητής που του έσπασε το σαγόνι ο αστυνομικός βρίσκεται στο νοσοκομείο», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην πρύτανης και ξεκαθάρισε πως θα κινηθεί νομικά κατά της αστυνομίας.

24 συλλήψεις από τα επεισόδια

Υπενθυμίζεται πως σε συλλήψεις μετατράπηκαν 24 προσαγωγές για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τετάρτη στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 52 προσαγωγές. Από τα 52 άτομα που προσήχθησαν, κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας, τα 24 συνελήφθησαν και κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα.

Το απόγευμα της Τετάρτης περίπου 200 νεαροί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM