Σαρηγιάννης: Χρήσιμο μέτρο για την Αθήνα το lockdown τριών εβδομάδων

Σε δύο βδομάδες θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων - Άμεσα περιοριστικά μέτρα πρέπει να παρθούν στην Αττική δηλώνει ο καθηγητής

«Η Θεσσαλονίκη έχει μια πολύ γρήγορη δυναμική, άρα είναι πολύ σημαντικό να καταπνίξουμε την αύξηση των κρουσμάτων που είναι προβλεπόμενη» δήλωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του OPEN για την επιδημιολογική εικόνα στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας από την άλλη πλευρά πως η Αθήνα θα ήταν χρήσιμο τώρα μπει σε αυστηρό lockdown τριών εβδομάδων.

«Όπως είμαστε σήμερα το μοντέλο προβλέπει μια αύξηση των κρουσμάτων, η οποία θα είναι φανερή την μεθεπόμενη βδομάδα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σαρηγιάννης, ο οποίος και προτείνει να παρθούν νωρίτερα τα περιοριστικά μέτρα, πριν αυξηθούν κατακόρυφα τα κρούσματα, «ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε καλύτερα σε βάθος χρόνου» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Δεν έχει αναπτυχθεί ο πληθυσμός του μεταλλαγμένου στελέχους, όπου πιθανολογείται να σημειωθεί γύρω στον Απρίλιο» πρόσθεσε.

Ο κ. Σαρηγιάννης βέβαια δήλωσε πως είναι εφικτό να παρθούν και διαφοροποιημένα μέτρα ανά περιοχή, αν αναλογιστεί κανείς πως ακόμα η Θεσσαλονίκη έχει περιθώρια συγκριτικά με την Αθήνα. Αυτό που όμως διευκρίνισε είναι πως ένα αυστηρό lockdown στην Αθήνα, θα είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο μέτρο.

Μάλιστα επεσήμανε πως η Γερμανία έχει μπει σε αυστηρή καραντίνα για να αποφύγει τη διασπορά τη διασπορά των μεταλλαξεων.

Η θέση της Ματίνας Παγώνη

Από την πλευρά της η πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη πιστεύει πως αν δεν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα, δεν έχει νόημα να παρθούν νέα περιοριστικά μέτρα, τονίζοντας μάλιστα πως τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια σταθεροποίηση των μέτρων.

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας

Τέλος να υπενθυμίσουμε πως χθες επιβεβαιώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 1.070 νέα κρούσματα, ενώ καταγράφηκαν 25 νεκροί και 249 άτομα παραμένουν διασωληνωμένα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM