Ανησυχία για την Αττική: Σενάρια για αυστηρότερα μέτρα

Αυστηρότερο lockdown στην Αττική; - Ποια είναι τα σενάρια που επικρατούν μετά τα 1261 κρούσματα

Κρίσιμα θεωρούνται τα επόμενα 24ωρα, για ακόμη μία φορά, στην Αττική καθώς έχει σημειωθεί ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Την Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες και η κυβέρνηση θα κρίνουν αν θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για σκληρότερα μέτρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΟPEN, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Δεν βρισκόμαστε στο τρίτο κύμα, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι». Όσον αφορά το κλείσιμο των καταστημάτων νωρίτερα ο κ Κοντοζαμάνης είπε πως αυτό θα αποφασιστεί ανάλογα με τις εισηγήσεις των ειδικών.

«Αν επιδεινωθεί η κατάσταση θα παρθούν άλλα μέτρα»

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε πως «υπήρξε αυτή η απόφαση, αν όμως αλλάξει η επιδημιολογική εικόνα και επιδεινωθεί η κατάσταση, θα παρθούν άλλα μέτρα».

Τα σενάρια που επικρατούν

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τα χθεσινά επιδημιολογικά στοιχεία, καθώς είχαμε 1261 νέα κρούσματα. Σημειώνεται, πως ο αριθμός κρουσμάτων ήταν και πάλι τόσο υψηλός μετά τις 29 Δεκέμβρη, όπου τότε είχαμε 1047 κρούσματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το σκληρό σενάριο που επικρατεί και πρόκειται να ανακοινωθεί την Παρασκευή από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, θα είναι ο περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων έως τις 17:00 έτσι ώστε να μπορέσει να επιβληθεί και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00. Ανάμεσα στις σκέψεις των αρμοδίων είναι και η πιθανή παρέμβαση στην λειτουργία των σχολείων, ωστόσο μέχρι στιγμής οι επιστήμονες δεν φαίνεται να συνηγορούν στο ότι η κατάσταση προς το παρόν απαιτεί κάτι τέτοιο.

Παρά τις πιέσεις από την αγορά, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε αυστηρότερα μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί το τρίτο κύμα της πανδημίας και να μην επιβαρυνθεί περισσότερο το ΕΣΥ. Υπενθυμίζεται πως το πρώτο κρούσμα κορονοιού στη χώρα μας εμφανίστηκε πέρσι, στις 28 Φεβρουαρίου, ήδη μετράμε ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM