Παγώνη: «Όχι» στην απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 στην Αττική

Υπάρχει σταθεροποίηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες

- Το 80% των νοσοκομειακών γιατρών έχουν ήδη εμβολιαστεί

«Υπάρχει μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες. Το να ανακοινώνουμε κάθε δύο μέρες μέτρα δεν έχει κανένα νόημα, αν δεν τα εφαρμόζουμε», δήλωσε στην εισαγωγική της τοποθέτηση η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, ενώ τόνισε πως τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ προέκυψαν έπειτα από 48.000 τεστ κορονοϊού. Ο μεγαλύτερος αριθμός τεστ συγκριτικά με τις προηγούμενες μέρες.

Αναφορικά με τη λήψη των μέτρων, η κ. Παγώνη ξεκαθάρισε πως το ότι, για παράδειγμα, η Αττική εδώ και 25 μέρες ανήκει στις «κόκκινες» περιοχές συμβαίνει επειδή έχει πολύ υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Αυτό δεν συνεπάγεται «πως θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα», πρόσθεσε. Όπως δήλωσε στη συνέχεια, το ιικό φορτίο δεν μειώνεται γρήγορα, αλλά σταδιακά, όπως έγινε και στη Θεσσαλονίκη.

Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18.00

Ερωτηθείσα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 18.00, η κ. Παγώνη δήλωσε «πως δεν έχει κανένα νόημα». Όπως δήλωσε στη συνέχεια η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, αν εφαρμοστεί η απαγόρευση μετά τις 18.00, αυτό θα συνεπάγεται ότι τα καταστήματα θα πρέπει να κλείνουν νωρίτερα και παράλληλα ενέχει κίνδυνο συνωστισμού ατόμων άλλες ώρες της ημέρας.

Εμβολιασμοί

Σχετικά με τον εμβολιασμό των υγειονομικών υπαλλήλων, η κ. Παγώνη τόνισε ότι περίπου το 80% των νοσοκομειακών γιατρών έχουν ήδη εμβολιαστεί, ενώ συνεχίζονται κανονικά και οι εμβολιασμοί των υπολοίπων.

«Τα τελευταία νούμερα της πανδημίας έχουν αυξήσει σε μικρό ποσοστό την εισαγωγή ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία, ωστόσο βρίσκονται σε καλή κατάσταση», ανέφερε. Τέλος, επισήμανε πως υπάρχουν κενές κλίνες ΜΕΘ, τόσο στην Αττική όσο και στην περιφέρεια, με το ποσοστό τους να αγγίζει το 57%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM