Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά: «Μονόδρομος το σκληρό lockdown τριών εβδομάδων» 

«Όσο καθυστερούμε, τόσο εξαπλώνεται ο ιός», προειδοποίησε ο κ. Πλατανησιώτης 

«Μονόδρομο» χαρακτήρισε τα νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης, κάνοντας λόγο για σκληρό απαγορευτικό τριών εβδομάδων «που θα μας βγάλει από τη στενωπό». Μάλιστα, τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως «όσο καθυστερούμε, τόσο εξαπλώνεται ο ιός».

«Με τα δημοτικά νομίζω ότι δεν είχαμε ιδιαίτερο πρόβλημα, τα γυμνάσια και τα λύκεια μάλλον βιαζόμασταν να τα ανοίξουμε», εκτίμησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

«Είναι μονόδρομος το σκληρό lockdown. Όλοι μαζί να σφίξουμε την ψυχή μας και το σώμα μας να πάμε σε σκληρό lockdown τριών εβδομάδων και να κάνουμε μια επανεκκίνηση της ζωής μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Χρειάζεται η εφαρμογή μέτρων, όπως η τηλεργασία»

«Δεν είναι εκθετική ακόμα η αύξηση των κρουσμάτων, θα είναι εκθετική αρχές - μέσα Μαρτίου, αν δεν κάνουμε τίποτα. Υπήρξε σταθεροποίηση λόγω καλοκαιρίας την προηγούμενη εβδομάδα, και αυτή την εβδομάδα θα έχουμε και μικρή μείωση», δήλωσε από την πλευρά του ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. «Χρειάζεται η εφαρμογή μέτρων, όπως η τηλεργασία», τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος ξεκαθάρισε πως αν είναι να παρθούν σκληρότερα μέτρα, πρέπει να παρθούν άμεσα. Συγκεκριμένα, για την αύξηση των κρουσμάτων δήλωσε: «Είναι σαφές ότι το υγειονομικά σωστό είναι η ελαχιστοποίηση των επαφών των ανθρώπων και η εντατικοποίηση των εμβολιασμών».

«Όλα είναι στο τραπέζι»

«Εάν είναι να γίνει κάτι, πρέπει να γίνει άμεσα», τόνισε ο καθηγητής απαντώντας στο ερώτημα εάν τα δεδομένα που υπάρχουν δείχνουν την ανάγκη λήψης νέων μέτρων. Όπως εξήγησε ο κ. Βατόπουλος, εάν προκριθεί ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα, τότε αυτό πρέπει και να γίνει. «Όλα είναι στο τραπέζι προφανώς», είπε, εκτιμώντας πως η αύξηση των κρουσμάτων σχετίζεται με τη γενικότερη κινητικότητα που παρατηρείται.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, και η εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας πριν από τις 9.00 το βράδυ είναι στο τραπέζι, ωστόσο λαμβάνεται υπόψη η δυσκολία εφαρμογής ενός τέτοιου μέτρου λόγω του μεγάλου όγκου πολιτών στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM