Σαρηγιάννης: Ανοικτό ενδεχόμενο για σκληρότερα μέτρα

Αυστηρή εφαρμογή της τηλεργασίας στο 50% - Ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει προβλέψιμα, ανέφερε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ,  Δ. Σαρηγγιάνης

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ,  Δ. Σαρηγγιάνης μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ σήμερα και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να φτάσουμε στα 2000 κρούσματα κορωνοιού την ημέρα περί τα μέσα Μαρτίου, την ίδια ώρα που το σύστημα υγείας πιέζεται σημαντικά.

Συγκεκριμένα τόνισε πως ’’πρέπει να δράσουμε τώρα", προτείνοντας αυστηρή εφαρμογή της τηλεργασίας στο 50% του ιδιωτικού τομέα. ’’Δεν είμαστε στο σημείο όπου θα μπορούσε να λεχθεί πως αντιμετωπίζουμε την πανδημία από το μηδέν’’, εκτίμησε ο καθηγητής αναφορικά με το ζήτημα των μεταλλάξεων κορωνοιού.

Ενώ τόνισε πως κανείς ασθενείς με μετάλλαξη δε φαίνεται να νοσεί σοβαρά. ’’Υπάρχει ήδη ένα κομμάτι ανοσίας, φυσικής λόγω της νόσησης και τεχνητής λόγω του εμβολίου’’.

Ο αριθμός των κρουσμάτων μέχρι στιγμής ανεβαίνει προβλέψιμα

’’'Έχουμε να κάνουμε με την διαχείριση του υγειονομικού κινδύνου" είπε συγκεκριμένα καταλήγοντας πως αυτός ακριβώς ο κίνδυνος σε αυτή τη φάση είναι μειωμένο.

" Η αλήθεια είναι ότι ακόμα ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει προβλέψιμα" ανέφερε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, συνυπολογίζοντας τον ρόλο που παίζει το γεγονός ότι στην χώρα έγιναν τις προηγούμενες μέρες κάποια ανοίγματα σε δραστηριότητες.

Ο καθηγητής τόνισε πως περιμένει να δει διαφορές στα στοιχεία της πορείας της πανδημίας με βάση το ότι πλέον έχουμε μεταλλαγμένα στελέχη με μεγαλύτερη διασπορά, από τα μέσα του Φεβρουαρίου κι έπειτα.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 543 κρούσματα, ενώ τα θύματα άγγιξαν τα 33, γεγονός που δείχνει πως το εκτεταμένο lockdown δεν αναχαιτίζει την πανδημία. Παράλληλα, οι διασωληνωμένοι βρίσκονται στους 248.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 543 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 157495, εκ των οποίων 52.0% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5968 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 49417 (63.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

248 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. 182 (73.4%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1121 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 33 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5829 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3427 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM