Κέρκυρα: Νοσοκόμα παρέλυσε μετά το εμβόλιο - Δεν μπορεί να περπατήσει

Παρέλυσε νοσοκόμα μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου - Δεν μπορεί να περπατήσει

Νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο της Κέρκυρας έλαβε τη δεύτερη δόση του εμβολίου και παρέλυσαν τα κάτω άκρα της. Αυτή τη στιγμή η γυναίκα νοσηλεύεται με συμπτώματα του νευρολογικού συνδρόμου Guillain-Barre.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό, η 40χρονη νοσηλεύτρια εμφάνισε ελαφρύ πυρετό μετά τη χορήγηση της 1ης δόσης και περισσότερες αντιδράσεις μετά τη χορήγηση της 2ης δόσης, όπως υψηλότερο πυρετό, γύρω στο 39, πονοκέφαλο, μυαλγίες και στη συνέχεια παράλυση των κάτω άκρων.

«Είναι σίγουρα παρενέργεια του εμβολίου»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μιλώντας στο Οpen εξήγησε πως πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου. «Έχουν παραλύσει τα κάτω άκρα της. Ήταν απολύτως καλά στην υγεία της, είναι σίγουρο ότι πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου. Έχουν εμβολιαστεί 400.000 άνθρωποι και δεν είχαν πρόβλημα, αλλά λέμε ότι αυτή η συνάδελφος δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Έχω πλήρη συναίσθηση των λεγομένων μου. Το λένε και οι γιατροί εκεί ότι είναι παρενέργεια του εμβολίου. Είναι μία στους 400.000, δεν λέει τίποτα απολύτως αυτό για τον εμβολιασμό. Δεν λέμε τίποτα κακό για το εμβόλιο, αντιθέτως, αλλά η συνάδελφος είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και δεν μπορεί να σηκωθεί και έχει τρομοκρατηθεί», τόνισε ο κ. Γιαννακός και πρόσθεσε: «Έχει κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου, κι αμέσως μετά τη δεύτερη δόση σήκωσε πυρετό, είχε αφόρητους πόνους, ένιωσε παραλυσία και πήγε στο νοσοκομείο, όπως μου είπε ύστερα από επικοινωνία που είχα μαζί της».

Επίσης, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, επιβεβαιώνει την ύπαρξη του περιστατικού, όμως τονίζει πως δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου.

«Η νοσηλεύτρια αυτή τη στιγμή δεν περπατά»

Η πρόεδρος των εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας κ. Ιωάννου μίλησε στο Open για το συμβάν και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μετά τη δόση του δεύτερου εμβολίου η συνάδελφός μου, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι, παρουσίασε πυρετό, μυαλγίες, όμως τη χτύπησε ακόμη περισσότερο και υπέστη παράλυση κάτω άκρων. Της χορηγείται η κατάλληλη αγωγή. Είναι μάχιμη, δουλεύει 17 χρόνια στην πρώτη γραμμή, χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα. Είναι τρίτη-τέταρτη μέρα σήμερα». Και συμπλήρωσε: «Η νοσηλεύτρια αυτή τη στιγμή δεν περπατά, παρακολουθείται από τον θεράποντα ιατρό, είναι μια σοβαρή παρενέργεια του εμβολίου και πρέπει η εταιρεία να το δει με τους αρμόδιους και να αναλάβει το οικονομικό κόστος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM