Εξαφάνιση εμβολίου της Pfizer από το Κέντρο Υγείας Περιστερίου

Μπουκαλάκι εμβολίου της Pfizer έκανε... φτερά από το Κέντρο Υγείας Περιστερίου

Μυστηριωδώς εξαφανίστηκε φιαλίδιο εμβολίου Pfizer των έξι δόσεων από το Κέντρο Υγείας Περιστερίου. Ειδικότερα, χθες τις πρωινές ώρες μια νοσοκόμα του Κέντρου Υγείας κατήγγειλε πως το συγκεκριμένο μπουκαλάκι που είχε τοποθετήσει στον πάγκο εξαφανίστηκε, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Ασφάλεια.

Το συμβάν καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Περιστερίου. Οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο σημείο δεν βρήκαν κάτι, ενώ έχουν ληφθεί καταθέσεις από τη νοσοκόμα και υπαλλήλους του Κέντρου Υγείας.

Τα δύο σενάρια

Αυτό που ερευνάται τώρα είναι αν κάποιος είχε τη δυνατότητα να εισέλθει στον συγκεκριμένο χώρο, προκειμένου να το κλέψει. Επίσης, το δεύτερο ενδεχόμενο είναι το μπουκαλάκι να έσπασε και, για να δικαιολογηθεί η ζημιά, να καταγγέλθηκε η εξαφάνιση. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί ίχνη διάρρηξης ή κάποια μαρτυρία ατόμου που να κάνει λόγο για περίεργο άτομο που μπήκε στον χώρο.

Οι άνθρωποι αλλάζουν στάση απέναντι στα εμβόλια

Ωστόσο, υπενθυμίζεται πως η στάση των ανθρώπων απέναντι στα εμβόλια γίνεται ολοένα και πιο θετική, όπως δείχνει μια έρευνα της κοινής γνώμης σε 15 χώρες. Οι ερευνητές θεωρούν ενθαρρυντικές τις τάσεις, αλλά προειδοποιούν ότι ακόμα υπάρχει αρκετός δισταγμός απέναντι στους εμβολιασμούς, κυρίως αναφορικά με την ασφάλειά τους, κάτι που μπορεί να έχει ως συνέπεια την καθυστέρηση της εξόδου από την πανδημία.

Η έρευνα από τη βρετανική εταιρεία ερευνών YouGov και το Imperial College του Λονδίνου, σύμφωνα με το «Nature», αφορούσε την περίοδο Νοεμβρίου - Ιανουαρίου και έγινε σε δείγμα περίπου 13.500 ανθρώπων σε Ευρώπη, Ασία και Αυστραλία. Ενώ τον Νοέμβριο μόνο το 40% των ερωτηθέντων είχαν δηλώσει ότι θα έκαναν το εμβόλιο κατά της Covid-19, το ποσοστό είχε αυξηθεί στο 54% στα μέσα Ιανουαρίου. Από τις 15 χώρες, στις 11 αυξήθηκε μέσα σε αυτό το τρίμηνο το ποσοστό των πρόθυμων να εμβολιαστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM