Ματίνα Παγώνη: «Είμαι υπέρ του ανοίγματος»

«Είμαι υπέρ του ανοίγματος γιατί δεν έχουμε lockdown, μόνο το πρώτο lockdown ήταν που κλειστήκαμε μέσα» τόνισε η Ματίνα Παγώνη

Στον ραδιοσταθμό Θέμα 104,6 μίλησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη. Αναφορικά με τα νέα μέτρα, η κ. Παγώνη ξεκαθάρισε πως η ίδια είναι υπέρ του ανοίγματος, καθώς αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανονικό lockdown. Τόνισε, παράλληλα, πως το πρώτο lockdown –αυτό του περασμένου Μαρτίου– ήταν το κανονικό, γιατί τότε κλειστήκαμε μέσα.

«Θα αλλάξει και η ψυχολογία του κόσμου»

Εξέφρασε, μάλιστα, την αναγκαιότητα της άρσης ορισμένων περιοριστικών μέτρων και το μερικό άνοιγμα των δραστηριοτήτων, καθώς με αυτόν τον τρόπο «θα αλλάξει και η ψυχολογία του κόσμου». Και πρόσθεσε: «Επιπλέον, τα δείγματα που είχαμε από τα μικρά καταστήματα που είχαν ανοίξει δεν έδειξαν κάποιο πρόβλημα».

«Χρειάζεται μεγάλος έλεγχος και ατομική ευθύνη»

Στη συνέχεια, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών τόνισε πως «χρειάζεται μεγάλος έλεγχος και ατομική ευθύνη» για να πετύχει το άνοιγμα.

«Όταν προχωρήσουμε με τα εμβόλια, τις αραιώνουμε και βάζουμε μία μάσκα»

Η κ. Παγώνη σημείωσε πως όσον αφορά τα σούπερ μάρκετ, κρίνεται αναγκαίο να επιβληθούν διπλές μάσκες και να γίνονται self tests στους υπαλλήλους διαρκώς. Και πρόσθεσε: «Όταν προχωρήσουμε με τα εμβόλια, τις αραιώνουμε και βάζουμε μία».

«Ναι» στο άνοιγμα γυμνασίων - λυκείων

Αμέσως μετά, αναφερόμενη στα σχολεία, τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος γυμνασίων και λυκείων, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουμε τα self tests στα φαρμακεία, θα τα έχουν κάνει εκπαιδευτικοί και μαθητές πριν ξεκινήσουν και ανά βδομάδα θα γίνεται πλήρης έλεγχος. Παρ' όλα αυτά, η ίδια εξήγησε: «Ωστόσο, από τη στιγμή που δεν έχουν έρθει στα φαρμακεία, δεν μπορούν να ανοίξουν».

«Περιμέναμε τα υψηλά νούμερα χθες»

Σχετικά με το πρόσφατο ρεκόρ εισαγωγών που σημειώθηκε, η Ματίνα Παγώνη είπε: «Περιμέναμε τα υψηλά νούμερα χθες, γιατί είναι τα αποτελέσματα πριν από 15 ημέρες, από τις Απόκριες».

«Είμαστε πολύ λίγοι γι' αυτά που κάνουμε»

Και συνέχισε λέγοντας: «Το υπουργείο θα πρέπει να "τρέξει" τα κρεβάτια μαζί με τις προσλήψεις. Αλλιώς, εκ των έσω; Είμαστε πολύ λίγοι γι' αυτά που κάνουμε».

«Πας να κάνεις ένα λειτούργημα, δεν χρειάζεται ένας πρωθυπουργός να σου πει τι να κάνεις»

Τέλος, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ κατέληξε, αναφερόμενη στον εμβολιασμό των υγειονομικών. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει γιατρός ή νοσηλευτής που δεν έχει κάνει εμβόλιο. Πας να κάνεις ένα λειτούργημα, δεν χρειάζεται ένας πρωθυπουργός να σου πει τι να κάνεις. Το κάνεις μόνος σου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM