Βατόπουλος: «Είναι σημαντικό να τηρηθούν τα μέτρα, για να λειτουργήσει η κοινωνία»

Ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, πως η  απόφαση για το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου ήταν μια «σχεδόν ομόφωνη απόφαση»

Ομόφωνη φαίνεται να ήταν η απόφαση της Επιτροπής σχετικά με το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου, σύμφωνα με όσα είπε ο καθηγητής και μέλος της , Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Ο κ. Βατόπουλος, την ίδια ώρα έκανε έκκληση στους καταναλωτές να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας και να μη σπεύσουν όλοι το πρωί της Δευτέρας (05/04) στα μαγαζιά.

«Το βασικό είναι να υιοθετήσει ο κόσμος τη συμπεριφορά»

Αρχικά, ο καθηγητής διευκρίνισε: «Μας έδωσε κάποια θέματα ο Επικρατείας και η συζήτηση έγινε μόνο από τα μέλη της Επιτροπής», επισημαίνοντας μάλιστα, πως «η απόφαση ήταν σχεδόν ομόφωνη».

Και συνέχισε λέγοντας: «Το βασικό είναι να υιοθετήσει ο κόσμος τη συμπεριφορά, να μην τρέξει ο κόσμος πρωί Δευτέρας να ψωνίσουν όλοι». Και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό να τηρηθούν τα μέτρα, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η κοινωνία».

Επιπλέον, τόνισε πως η βασική σύσταση της Επιτροπής είναι η αύξηση των τεστ, σημειώνοντας βέβαια, πως οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο, θα κάνουν υποχρεωτικά τεστ μία φορά την εβδομάδα και πως για αυτούς είναι απαραίτητη και η διπλή μάσκα.

«Φαινόταν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το οριζόντιο lockdown»

Επίσης, ο κ. Βατόπουλος θέλησε να χαρακτηρίσει «δικαιολογημένη» την απορία της κοινής γνώμης, η οποία κάνει λόγο πως μπήκαμε σε lockdown με εκατοντάδες κρούσματα, και τώρα  τα μέτρα χαλαρώνουν με χιλιάδες. Ειδικότερα, ο ίδιος εξήγησε: «Φαινόταν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το οριζόντιο lockdown».

«Ό,τι είναι θα γίνει μετά από 15 μέρες»

Στη συνέχεια, ο καθηγητής διαβεβαίωσε πως με το άνοιγμα αυτών των δραστηριοτήτων «δεν θα δούμε αλλαγή στα κρούσματα την άλλη εβδομάδα». «Ό,τι είναι θα γίνει μετά από 15 μέρες», αποσαφήνισε. Επιπλέον, συνέστησε ψυχραιμία και ανάλυση των δεδομένων, αναφορικά με το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Όλα είναι στο τραπέζι»

Τέλος, απαντώντας στην ερώτηση για το ποια μέτρα θα μπουν στη συνέχεια υπό εξέταση, ο κ. Βατόπουλος είπε πως, «όλα είναι στο τραπέζι», αναφέροντας ενδεικτικά τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, αλλά και το άνοιγμα των σχολειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM