Lockdown - Καθαρά Δευτέρα: Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά αύριο – Χαρταετός με κωδικό 6

Θα κάνουμε Καθαρά Δευτέρα με περιοριστικά μέτρα - Τι ισχύει για τα καταστήματα και το πέταγμα του χαρταετού 

Σαρακοστιανό τραπέζι με περιοριστικούς όρους και απαγορεύσεις μετακινήσεων εκτός δήμου. Διαφορετική θα είναι η αυριανή μέρα, καθώς τα μέτρα εξακολουθούν να είναι σε ισχύ, ενώ το άνοιγμα του λιανεμπορίου παραμένει στο τραπέζι για 22 ή για 29 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της περασμένης Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως ισχύει ό,τι και σήμερα. Δηλαδή, δεν επιτρέπονται οι υπερ-τοπικές μετακινήσεις, ενώ κανονικά θα ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας όπως ισχύει και σήμερα.

Το πέταγμα του χαρταετού επιτρέπεται μόνο εντός του δήμου και εφόσον οι πολίτες μεταβούν στα οικεία πάρκα μόνο πεζοί ή με ποδήλατο, αφού η μετακίνηση με τον κωδικό 6 στο SMS στο 13033 δεν επιτρέπεται να γίνεται με το αυτοκίνητο.

«Το έθιμο του χαρταετού, επομένως, μπορεί να τηρηθεί με τους περιορισμούς των μετακινήσεων εντός του οικείου Δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αποστάσεων και αποφυγή συνωστισμού στους υπαίθριους χώρους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά 

Μάλιστα να σημειωθεί πως ενόψει προετοιμασιών για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, τα ιχθυοπωλεία στη Βαρβάκειο είναι ανοιχτά από σήμερα το πρωί, ενώ αύριο θα είναι ανοιχτά τα μίνι μάρκετ, οι φούρνοι για την προμήθεια της παραδοσιακής λαγάνας, οι λαϊκές αγορές και τα ιχθυοπωλεία.

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας

Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως χθες ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, 2.512 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Να σημειωθεί πως από τον συνολικό αριθμό των νέων μολύνσεων στην Αττική καταγράφονται τα 1.180 ενώ στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 264.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM