Εξαδάκτυλος: «Αν είχαμε χάσει την μπάλα, θα ήμασταν αυτή τη στιγμή Πορτογαλία»

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος απαντά στις τοποθετήσεις της Αναστασίας Κοτανίδου

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος φιλοξενήθηκε μέσω βιντεοκλήσης στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV. Ο κ. Εξαδάκτυλος σχολίασε τις τοποθετήσεις της καθηγήτριας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, διευθύντριας ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασίας Κοτανίδου, ενώ τόνισε πως «υπάρχει μια μεγάλη πίεση να ακυρωθεί η προσπάθεια και όσα έχουν επιτευχθεί απέναντι στον κορονοϊό μέσω διάφορων ενεργειών».

«Δεν είναι μια καλή ιδέα να εγκαταλείψουμε τώρα την προσπάθεια»

Να υπενθυμίσουμε πως η κυρία Αναστασία Κοτανίδου δήλωσε πως πολλές φορές στην Επιτροπή λοιμωξιολόγων έχουν οδηγηθεί σε λάθος αποφάσεις αναφορικά με την πανδημία.

Αρχικά, κ. Εξαδάκτυλος, αναφερόμενος στην Αναστασία Κοτανίδου ξεκαθάρισε πως είναι γνωστό πως –και εκείνη– δίνει την δική της μάχη από την πρώτη μέρα στην πρώτη κιόλας γραμμή και από μία θέση την οποία τιμά διαρκώς με μία μεγάλη ψυχική ένταση και κόπωση, η οποία είναι λογική και αναμενόμενη.

Ωστόσο, ο κ. Εξαδάκτυλος απάντησε με τη σειρά του στα λεγόμενα της, αναφέροντας πως «αν είχαμε χάσει την μπάλα θα ήμασταν αυτήν την στιγμή Πορτογαλία ή θα ήταν στο παρελθόν, Ιταλία». Και συμπλήρωσε λέγοντας: «Για αυτό, δεν είναι μια καλή ιδέα να εγκαταλείψουμε τώρα την προσπάθεια και να επανέλθουμε στις καθημερινές μας δραστηριότητες».

«Αν αυτό κυριαρχήσει θα ανατραπεί ότι έχουμε πετύχει»

«Αυτό είναι βέβαιο ότι θα μας οδηγήσει σε μια τεράστια διασπορά. Η άποψη αυτή δεν εκφράζεται μόνο από κάποιους γιατρούς. Σε όλη την κοινωνία υπάρχει αυτή η συζήτηση. Υπάρχει μία συζήτηση για την άρνηση της μάσκας, για τα εμβόλια, η οποία καλλιεργείται στο δημόσιο χώρο σε πολύ μικρό βαθμό, αλλά καλλιεργείται. Αν αυτό κυριαρχήσει θα ανατραπεί ότι έχουμε πετύχει», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Δείτε το απόσπασμα που ακολουθεί:ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM