Συναγερμός στη Δράμα: Έκαναν κηδεία με 2.000 άτομα - Στο σημείο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Η κηδεία του πατέρα Αριστείδη Παπαδόπουλου στον Δήμο Προσοτσάνης στη Δράμα συγκέντρωσε περίπου 2.000 άτομα

- Επί τόπου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Συναγερμός έχει σημάνει στον Δήμο Προσοτσάνης ύστερα από την κηδεία του πατέρα Αριστείδη Παπαδόπουλου, η οποία –σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεόδωρο Αθανασιάδη– «συγκέντρωσε περίπου 2.000 άτομα».

«Ο πατέρας Αριστείδης ήταν πολύ αγαπητός στην τοπική κοινότητα, γι’ αυτό και στην κηδεία μαζεύτηκαν περίπου 2.000 άτομα. Αυτά βέβαια δεν ήταν μόνο από το χωριό Μικρόπολη, αλλά και από τα κοντινά χωριά. Είχε πολλά πνευματικά παιδιά. Εμείς, από την πλευρά μας, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να βοηθήσουμε την κατάσταση με ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ, που έκαναν και σήμερα (11/3) rapid tests αλλά και την ερχόμενη εβδομάδα» τόνισε μιλώντας ο κ. Αθανασιάδης.

Τον συνωστισμό κατά τη διάρκεια της κηδείας παραδέχτηκε και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Αβραάμ Δαυίδ. «Ναι, στην κηδεία παρατηρήθηκε συνωστισμός, αλλά ο κύριος όγκος των πιστών που παρευρέθηκαν ήταν από τα γύρω χωριά και όχι από το δικό μας».

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενήργησε rapid tests

Ωστόσο, την Πέμπτη βρέθηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο χωριό Μικρόπολη που διενήργησε τα πρώτα rapid tests. Συγκεκριμένα, από τις λήψεις τα 44 δείγματα ήταν αρνητικά. «Στα 44 δείγματα που δόθηκαν σήμερα από τους κατοίκους μέσω rapid tests που διενεργήθηκαν από κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, όλα ήταν αρνητικά» σημείωσε ο Αβραάμ Δαυίδ, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μικρόπολης, η οποία απαριθμεί 560 κατοίκους.

«Ανάλογα τεστ θα γίνουν και την επόμενη εβδομάδα. Ξέρουμε ότι η περιοχή του Μενοικίου έχει επιβεβαιωμένα κρούσματα και ευτυχώς που τα πρώτα δείγματα από τη Μικρόπολη δεν έδειξαν κάτι το ανησυχητικό» τόνισε ο δήμαρχος Προσοτσάνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM