Εξαδάκτυλος: Το 8% του ελληνικού πληθυσμού έχει ανοσία στον κορονοϊό

Παραμένει σε υψηλά επίπεδα το ιικό φορτίο στην Αττική

«Τα 170.000 κρούσματα που ανάρρωσαν έχουν ανοσία. Αλλά δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα διατηρηθεί. Πάνω από το 8% του ελληνικού πληθυσμού έχει ανοσία στην Covid-19. Είτε δια του εμβολιασμού είτε δια της νοσήσεως» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ερωτηθείς για την ανοσία.

Ο κ. Εξαδάκτυλος, ερωτηθείς για αν υπάρχει εισήγηση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, δήλωσε πως δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση, ενώ τόνισε πως τα αποτελέσματα από το ολικό lockdown αρχίζουν να είναι εμφανή από την 14η μέρα.

«Οι άνθρωποι που μολύνονται μπορεί να σταθεροποιούνται ή αναμένουμε να σταθεροποιηθούν. Αλλά όσοι μολύνθηκαν νοσούν, η νόσηση βαραίνει, έτσι ώστε οι περισσότεροι να χρειάζονται νοσηλεία ακόμα και σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Δηλαδή, αυξάνονται πρώτα τα κρούσματα, στη συνέχεια κάποιοι χρειάζονται νοσηλεία, ΜΕΘ και κάποιοι καταλήγουν» διευκρίνισε ο Εξαδάκτυλος, εξηγώντας τη διαδικασία αποκλιμάκωσης.

Παραμένει υψηλό το ιικό φορτίο στην Αττική

Αναφορικά με την πορεία του ιικού φορτίου στην Αττική με βάση τα αποτελέσματα που δίνουν οι μελέτες από τα λύματα, παραμένει σε υψηλά επίπεδα, αντίστοιχο με αυτό που υπήρχε πριν επτά, 15 και 21 μέρες, δήλωσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

«Δεν φάνηκε μείωση στα λύματα. Θα περιμένουμε να μετρήσουμε το ΣΚ. Να δούμε τι αποτέλεσμα είχαν τα περιοριστικά μέτρα στην ανάσχεση της διασποράς» κατέληξε.

Η πορεία της επιδημιολογικής εικόνας 

Στην Αττική επιβεβαιώθηκαν το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου τα περισσότερα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας. Για την ακρίβεια καταγράφηκαν 680 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο από τα συνολικά 1.424 κρούσματα στη χώρα. Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, καταγράφονται 155 κρούσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM