Η Νέα Υόρκη έχασε 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας λόγω του COVID-19

Ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας έχασε η Νέα Υόρκη λόγω του Covid-19 - Τι αποκαλύπτει νέα έκθεση - Εξαφανίστηκε το 10% του εργατικού δυναμικού

Το κράτος της Νέας Υόρκης έχασε ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 το 2020, λόγω των lockdown, αποκαλύπτει νέα έκθεση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Νεοϋορκέζοι πρέπει να πάρουν πολύ πιο σοβαρά το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, σχολιάζει η New York Post.

Η Νέα Υόρκη, έχασε την πλειονότητα των θέσεων εργασίας πριν τη πανδημία, δηλαδή από τον Δεκέμβριο 2019 έως τον Δεκέμβριο του 2020, όπου αυτό σε αριθμούς μεταφράζεται σε 578.000 θέσεις, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι το 10% του κρατικού εργατικού δυναμικού εξαφανίστηκε.

Οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ συνολικά μειώθηκαν 6%, το μισό του ποσοστού στη Νέα Υόρκη, η οποία αποτέλεσε το επίκεντρο της πανδημίας την περασμένη άνοιξη. Εξίσου ανησυχητικό είναι ότι η οικονομία βρίσκεται σε παύση κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος του COVID-19.

Το κράτος της Νέας Υόρκης έχασε 37.200 θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Μάλιστα, ο Κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο δήλωσε πως η αγορά εργασίας της Νέας Υόρκης δεν θα ανακάμψει μέχρι και το 2025. Η απασχόληση στη βιομηχανία τροφίμων, εστιατορίων και ποτών μειώθηκε κατά 43% από έτος σε έτος - από 324.500 τον Δεκέμβριο του 2019 σε 183.800 τον περασμένο μήνα.

366.600 θέσεις εργασίας έχασαν ξενοδοχεία και χώροι ψυχαγωγίας

Ο μεγαλύτερος τουριστικός τομέας αναψυχής που περιλαμβάνει ξενοδοχεία, χώρους τέχνης και ψυχαγωγίας έχασε 366.600 θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την πολιτεία ή 39% του συνόλου. Αρκετά ξενοδοχεία, όπως και το θέατρο Broadway παραμένουν κλειστά.

«Τα εστιατόρια και τα μπαρ είναι απαραίτητα για τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της Νέας Υόρκης και η απώλεια θέσεων εργασίας στη βιομηχανία βρίσκεται σε επίπεδο κρίσης όπως δεν έχουμε βιώσει ποτέ», δήλωσε ο Άντριου Ρίγκι, εκτελεστικός διευθυντής της NYC Hospitality Alliance.

Ο Ρίγκι, απέδωσε τις απώλειες θέσεων εργασίας, τον περασμένο μήνα, στο ότι το κράτος έκλεισε για δεύτερη φορά την εστίαση και στο γεγονός ότι όλο και λιγότερα άτομα βγαίνουν για φαγητό σε χαμηλές θερμοκρασίες. Συγκεκριμένα, σε τοπικά εστιατόρια απαγορεύεται το φαγητό στους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων, ενώ σε άλλα μέρη της πολιτείας και σε γύρω κομητείες, επιτρέπεται κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

«Αν η Νέα Υόρκη θέλει να ανοίξουν θέσεις εργασίας θα πρέπει να λειτουργήσει με ασφάλεια την εστίαση και στο εσωτερικό των εστιατορίων και μπαρ, όπως συμβαίνει στις υπόλοιπες πολιτείες». είπε ο Ρίγκι.

Δεν θα ανακάμψει η οικονομία μέχρι το 2025

Ωστόσο, σημειώνεται πως η οικονομική πρόβλεψη του Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης γνωστοποιήθηκε, αυτή την εβδομάδα, στο πλαίσιο του νέου του προϋπολογισμού και ξεκαθάρισε πως η Νέα Υόρκη δεν θα ανακτήσει πιθανώς όλες τις θέσεις εργασίας που έχασε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έως το 2025.

Με πληροφορίες από NYP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM